verhuizen nieuwbouw woning

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Hier moet je aan denken!


Binnenkort is het eindelijk zover: de oplevering van jullie nieuwbouwwoning. Tenminste, dat hoop je. De afgelopen maanden zat je voortdurend in spanning. De opleverdatum lijkt steeds te verschuiven en inmiddels bereikt je ongeduld zijn piek. Gelukkig is het lange wachten niet voor niets. Straks mag je genieten van een geheel nieuwe woning, gebouwd volgens de laatste bouwtechnieken. Daar is veel voor te zeggen. Daarnaast kan je een nieuwbouwwoning geheel naar eigen wens aanpassen, iets wat bij een oudere woning vaak niet mogelijk is. Nu de opleverdatum uitgesteld is, geniet jij van meer tijd om belangrijke zaken te regelen. Zo ben jij alvast goed voorbereid als de grote dag aanbreekt. Verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Hier moet je aan denken!

verhuizen

Huidige woning verkocht… en nu?

Wanneer je op dit moment nog in je oude woning verblijft is de kans groot dat de tijd begint te dringen om deze te verlaten. Zeker als de opleverdatum tegenvalt. De meeste mensen proberen voordat ze een nieuwe woning kopen hun oude te verkopen. Dat is ook zeer verstandig. Zo zit je niet met dubbele lasten en kom je sneller in aanmerking voor een hypotheek. Het heeft echter ook zijn keerzijde, zeker bij een nieuwbouwwoning. Als de bouw van het huis niet voldoende opschiet en de opleverdatum een gepasseerd station is, kan het voorkomen dat je eerder je huidige woning moet verlaten dan dat je in je nieuwe woning terecht kan. Help! Sta je nu echt zonder dak boven je hoofd? Helaas wel… gelukkig zijn er tegenwoordig vaak goede opties.

Vraag eerst om je heen of er vrienden of familieleden bereid zijn om jullie tijdelijk in huis te nemen. Soms is het ook mogelijk om tijdelijk een (vakantie)bungalow of hotel te boeken. Natuurlijk brengt dit wel veel extra kosten met zich mee.

Als een slaapplek verzekerd is, zit je natuurlijk ook nog met je meubels en andere spullen. Deze kan je niet van hot naar her slepen. Door het huren van een opslag is dit probleem ook opgelost. Door je spullen tijdelijk in een beveiligde opslagbox te stallen, geniet je van meer vrijheid en een veilig gevoel.

opslag

Meld gebreken

Als je dan eindelijk de sleutel van je nieuwe woning in ontvangst neemt, is het belangrijk om eerst eens kritisch door het huis te lopen. Tijdens het bouwen van enorm veel woningen, kan het voorkomen dat er kleine beschadigingen aan deuren of kozijnen worden veroorzaakt. Vrijwel geen enkele nieuwbouwwoning wordt in perfecte conditie opgeleverd. Neem daarom een deskundige mee op de dag dat je de sleutel in ontvangst neemt. Wanneer gebreken ontdekt worden is het zaak om deze zo spoedig mogelijk te melden. Anders is de kans groot dat de kosten voor eigen rekening komen.

Vocht, vocht en nog eens vocht

Tijdens het bouwen van een woning kan er veel vocht in huis ontstaan. Dit houdt de komende jaren ook wel even aan en is daarmee ook gelijk de grootste ergernis van iedere eigenaar. We hebben gelukkig wel goed nieuws: uiteindelijk zal het allemaal verdwijnen. Tot die tijd is het wel zaak om rekening te houden met de vochtige omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van een vloer. Wanneer je kiest voor een houten vloer of laminaat is het verstandig om eerst een vochtwerende ondervloer te leggen. Ook bij het behangen is het verstandig om de muren eerst grondig te inspecteren. De eerste jaren kunnen de muren nog gaan werken, wat het resultaat er niet mooier op maakt.

You may also like