Zo maak je Irish koffie

Verras je man en haal whisky in huis!


Als getrouwd koppel geniet je dagelijks van elkaar aanwezigheid. Je geniet van het gevoel dat je altijd bij hem terecht kan, dat jullie de dag bespreken en enorm veel lol kunnen hebben samen. Toch is getrouwd zijn niet altijd even makkelijk. In iedere relatie komen er stressmomentjes voor. Momenten dat je even niet weet wat je met elkaar aan moet. Dat je het gevoel hebt elkaar uit het oog te verliezen. Daarom is het ontzettend belangrijk om tijd voor elkaar vrij te maken, om je te verdiepen in elkaars interesse. Is jouw man dol op whisky? Verras hem dan eens en haal een geweldige Single malt van Drankdozijn in huis. Laat hem zien dat je zijn interesses waardeert en geniet er samen van. Het zijn de kleine dingen die het doen om de relatie sterk te houden.

Is jouw man een echte whiskyliefhebber en wil je hem eens goed verrassen? Wij geven enkele leuke tips!

Maak de perfecte Irish Coffee

Ben jij iemand die echt een gruwelijke hekel heeft aan whisky en het daarom nooit in huis haalt? Smult je man er echter wel van en vind je het vervelend dat je deze passie niet kunt delen? Probeer er dan eens wat anders mee! Whisky is niet alleen zo te drinken, maar kan ook nog eens in diverse drankjes of maaltijden verwerkt worden. Een leuke manier om te experimenteren en dichter tot elkaar te komen! Maak bijvoorbeeld de perfecte Irish Coffee. Een heerlijke koffie om het goed warm van te krijgen. Bovendien is het ook nog eens heerlijk als toetje. Maak een romantische maaltijd en sluit de avond af met een Irish Coffee. Succes gegarandeerd!

Irish-koffie

 

Eenvoudig recept voor Irish Coffee:

  •  Stap 1: slagroom is een belangrijke smaakmaker binnen dit recept. Deze doorbreekt de sterke smaak van koffie en whisky. Klop circa 50 ml slagroom en zet dit direct in de koelkast om het goed koud te houden en het te laten opstijven.
  • Stap 2: maak nu een espresso klaar en voeg wat (riet)suiker toe. Dit mag voor je gevoel best veel te zijn. Meestal spreken we van 2 goede eetlepels suiker. Roer deze door de espresso heen, totdat al het suiker goed opgenomen is.
  • Stap 3: gebruik nu een warm glas en schenk ongeveer 50 ml whisky naar keuze in het glas. Meestal wordt er voor Irish Coffee uiteraard van Ierse whisky gebruik gemaakt. Als je het glas goed warm houdt, zal de alcohol gedeeltelijk verdampen. Dit is ook nodig om de smaak wat zachter te maken. Schenk vervolgens de koffie erbij en roer het geheel goed door. Maak de koffie compleet met een fijne toef slagroom.

Mini proeverij

Ben je eigenlijk wel benieuwd wat jouw man lekker vindt aan whisky? Maak dan een mini proeverij in huis. Haal meerdere kleine flessen whisky in huis en neem het er een avondje van. Misschien ontdekken jullie wel een whisky die door beide gewaardeerd wordt. Zo niet? Dan hebben jullie nog altijd een leuke avond met veel gelach achter de rug. En die gekochte whisky? Die drinkt jouw man vast graag zelf nog een keertje op!

You may also like