Verschillende redenen om voor gouden sieraden te kiezen


Op het gebied van sieraden is er altijd heel veel te vinden. Stap bij een juwelier binnen en je wordt direct overspoeld door een enorme hoeveelheid aan keuzes. Voor welk edelmetaal kies je bijvoorbeeld? De meeste vrouwen hebben een duidelijke voorkeur voor zilver of goud. Maar zijn er ook praktische redenen waarom je voor een specifiek soort edelmetaal moet kiezen?

Het valt steeds meer op dat vrouwen vaker voor gouden sieraden kiezen. Goud is vandaag de dag ontzettend populair. Niet alleen omdat het er heel mooi uitziet, maar ook omdat er nog eens een heel groot aantal praktische voordelen aan verbonden zit. Ben jij benieuwd waarom je juist gouden sieraden zou moeten kiezen? Of ben je eigenlijk altijd al een liefhebber van gouden ringen geweest en ben je op zoek naar een manier om dit uit te leggen aan je omgeving? Maak dan gebruik van de volgende redenen om voor goud te kiezen, voordat je de collectie op  https://www.mostert-juweliers.nl/ringen/-/goud bekijkt.

Goud blijft mooi

Sieraden zijn niet alleen heel mooi om te dragen. Ze hebben vaak ook een belangrijke betekenis. Sommige sieraden zijn zelfs ontzettend dierbaar. Misschien door de persoon die het gegeven heeft of omdat er simpelweg een mooi verhaal achter verborgen zit. Dan is het natuurlijk zonde als deze sieraden binnen mum van tijd vervagen of zelfs kapot gaan. Met goud heb je dit probleem gelukkig niet.

Verreweg het grootste voordeel van goud is dat het namelijk niet slijt. Goud blijft gewoon mooi, wat je er ook mee doet. Daarnaast is het bijna niet mogelijk om goud te breken. En als het je dan toch lukt om deze kapot te laten gaan, dan is er altijd wel een juwelier die dit in mum van tijd kan repareren. Goud kan na enkele jaren wel wat dof worden, maar na een simpele poetsbeurt glimt het weer als nooit tevoren.

Met gouden sieraden doe je dan ook een investering waar je jaren plezier van zult hebben. Ongeacht of er weinig naar wordt omgekeken, juist veel wordt gedragen of zelfs lang in de zon wordt neergelegd. Goud blijft mooi.

Goud ring blijft mooi

Goud is schaars

Goud wordt met de jaren schaarser. Dit heeft verschillende oorzaken. De belangrijkste oorzaak is dat de vraag naar goud heel hoog is. Zo hoog zelfs, dat het de vraag niet meer kan evenaren. Dit betekent dan ook dat gouden sieraden over het algemeen duurder zijn. Geen paniek, want dit is enkel een goede investering. Door de jaren heen zal goud nog schaarser worden. Wanneer je geen emotionele waarde aan jouw sieraden hecht, dan kan je deze na enkele jaren dan ook voor een leuk prijsje verkopen.

Enorme dichtheid

Is het je wel eens opgevallen dat goud door de enorme dichtheid weinig ruimte in beslag neemt? Een sieraad met een kilo goud (wat overigens niet vaak voorkomt) zal bijvoorbeeld nooit zo dik en groot zijn als een product van ruim een kilo zwaar. Dit terwijl het wel de waarde van een kilo betreft. Bijzonder, nietwaar? Gouden sieraden zijn dan ook een zeer slimme en compacte investering!

You may also like