Waar moet je je aan houden als je een vlag op wilt hangen?


Het kan erg leuk zijn om een vlag op te hangen. Dit komt omdat er veel verschillende gelegenheden zijn waarop je dat kan doen. Zo kan je dat doen als er iemand geslaagd is of je kunt er voor kiezen om op een speciale dag een vlag op te hangen. Om dit een beetje in goede banen te leiden, is er een vlag protocol ingesteld. 

Wat is het vlag protocol?

Het vlag protocol zijn een aantal regels die je op kunt volgen als het gaat om het uithangen van een vlag. Dit zijn een aantal standaard regels die voor de meeste mensen wel bekend zijn. Echter is het wel handig om goed te weten hoe het moet als je een vlag uit wilt gaan hangen. 

Als je dit niet goed weet kan het een goed idee zijn om het vlag protocol opzoeken. Op die manier weet je waar je je aan kunt houden als het gaat om vlaggen en waaraan niet. Dat is natuurlijk erg handig om te weten. 

Er zijn geen regels die in de wet zijn vastgesteld over het ophangen van een vlag. Hierom is het ook mogelijk om elke dag van het jaar een vlag op te hangen als je dat graag wilt doen. 

Wel zijn er een aantal regels voor rijksgebouwen waar deze zich aan moeten houden. Deze mogen als richtlijn opgevolgd worden door burgers en bedrijven. Echter is dit niet verplicht om te doen. 

Tijdens een feestelijke gebeurtenis mag je als burger een vlag uithangen. Hierbij moet je denken aan een huwelijk of het slagen van iemand. Als er iemand is overleden mag je ook een vlag halfstok hangen. 

Het is een gewoonte om de vlag niet ’s nachts te laten hangen. Echter is het niet verplicht om de vlag af te halen als het nacht is. Als je de vlag ’s nachts laat hangen, kan het handig zijn om deze goed te verlichten zodat deze wel zichtbaar is. 

Zelf een leuke vlag ophangen

Er zijn erg veel verschillende leuke vlaggen die je zelf kan ophangen. Dit kan dan ook erg leuk zijn om te doen. Er zijn veel vlaggen die leuk zijn om op te hangen. Hierbij is het wel belangrijk om een passende vlag op te hangen. 

Een tijdje geleden is de Achterhoekse vlag uitgebracht. Dit is iets wat veel mensen uit de Achterhoek erg leuk hebben gevonden. Dat komt omdat het een speciale vlag is voor de mensen uit de Achterhoek. De Achterhoekse vlag wappert de laatste tijd dan ook erg veel in de Achterhoek. 

Het is een mooie vlag die ook met een leuke reden is ontwikkeld. De vlag is namelijk een actie van de Zwart Cross. Omdat er erg veel regio’s zijn die wel een vlag hebben, wou de Achterhoek dan ook graag een vlag. Zo hebben ze een actie opgesteld voor het ontwerpen van een leuke vlag die ze konden gebruiken voor de Achterhoek. Hier is dan ook een leuke vlag uit gekomen. 

You may also like