vloerkleed woonkamer

Een vloerkleed in de woonkamer, waar let je op?


Een vloerkleed past binnen elk interieur en elk jaargetijde. Waar veel mensen nog steeds denken dat een vloerkleed vooral van pas komt tijdens de koude winterdagen, komen ze al snel tot een andere conclusie na het lezen van dit artikel. Een vloerkleed is namelijk niet alleen heel warm voor je voeten, maar ook voor de uitstraling van je interieur. Als jouw interieur net dat beetje extra nodig heeft voor een warmere uitstraling is een vloerkleed de perfecte oplossing. Maar hoe kies je het geschikte vloerkleed voor jouw woning en maakt het uit in welke prijscategorie je een vloerkleed aanschaft? Wij zochten het uit!

Hoeveel kost een vloerkleed?

Allereerst is het belangrijk om een budget op te stellen. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je met het creëren van een warme uitstraling tevens een gat boort in je portemonnee. Gelukkig kunnen we je geruststellen: er zijn enorm veel verschillende goedkope vloerkleden beschikbaar die tevens beschikken over een fijne kwaliteit. Hiermee is het kopen van een vloerkleed niet direct een enorme uitgave, maar kan je op een voordelige manier gemakkelijk meer sfeer in huis brengen. Uiteraard geldt natuurlijk wel dat er ook duurdere varianten beschikbaar zijn die misschien beschikken over een iets zwaardere kwaliteit. Als je het vloerkleed enkel als decoratiestuk of middel wilt gebruiken om je voeten te warmen hoeft een vloerkleed echter helemaal niet duur te zijn.

goedkope vloerkleed

De functies van een vloerkleed

Ondanks dat niet veel mensen de verschillende functies van een vloerkleed op kunnen noemen, zijn dit er toch een heel stel! Het is dan ook belangrijk om eerst bij jezelf na te gaan wat nou eigenlijk precies de reden is dat je een vloerkleed wilt aanschaffen. Op basis hiervan kan je je zoektocht starten naar het perfecte vloerkleed. De verschillende functies van een vloerkleed zijn:

  • Geluiddempend effect
  • Zachte ondergrond voor kinderen om op te ontwikkelen en te spelen
  • Warme en knusse uitstraling geven aan een woning
  • Voorkomen van koude voeten

Weet jij al welke functie(s) jouw vloerkleed moet vervullen? Voor een kinderkleed kan je bijvoorbeeld leuke en kleurrijke prints uitzoeken. Dit is uiteraard geheel anders als je juist een knusse uitstraling in de woonkamer wilt bewerkstellen. Voor warme voeten is een wollen kleed weer een aanrader, deze werkt immers isolerend. Wist je dat een wollen vloerkleed er zelfs voor kan zorgen dat je de thermostaat in de winters op een lagere temperatuur kan houden? Dit omdat de vloer minder tocht doorlaat met een vloerkleed. Zo zie je maar dat de functie die een kleed moet vervullen van essentieel belang is voor de zoektocht hiervan.

De vorm van een kleed

Als je het juiste materiaal hebt gevonden voor het vloerkleed is het ook nog eens belangrijk dat je kiest voor de perfecte vorm. Dit doe je vooral op basis van smaak. Zo zijn er mensen die het vloerkleed vooral willen afstemmen aan de lijnen van hun huidige interieur. In een rechthoekige woonkamer zal dan ook een rechthoekig kleed neergelegd worden. Hou je echter meer van een beetje speelsheid? Kies dan juist voor een contrasterende vorm voor een leuk effect.

You may also like