Volop genieten van eigen tuin tijdens de lockdown

Volop genieten van eigen tuin tijdens de lockdown


De afgelopen maanden zaten we noodgedwongen aan huis gekluisterd. Ons enige uitstapje was meestal een tripje naar de supermarkt. Hoewel de coronamaatregelen steeds meer versoepeld worden, zal er de komende zomer waarschijnlijk geen zicht zijn op een vakantie buitenshuis. In elk geval niet buiten Nederland. Daarom is het nu juist zo belangrijk om van je eigen tuin te kunnen genieten. Gelukkig beschik je nu over alle tijd (en waarschijnlijk ook nog eens extra financiële ruimte) om de tuin grondig aan te pakken. Toch nog een beetje goed nieuws!  

Voordat je je tuin gaat aanpakken is het eerst belangrijk om goed te bedenken wat noodzakelijk is. Beschik je momenteel al over een heerlijke tuin, maar ontbreekt het aan een mooi terras? Dan is deze met de juiste tuinmeubelen natuurlijk snel gerealiseerd. Wanneer de tuin momenteel bijna niet bewoonbaar is, zal het uiteraard een grotere klus gaan worden. Gelukkig is niets onmogelijk. Met het juiste tuingereedschap en een duidelijk plan, maak jij jouw tuin binnen no-time zomerproof!

Ruim op

Als je echt wilt zien wat er aan de tuin moet gebeuren is het belangrijk dat deze er overzichtelijk uitziet. Zo kun je beter een plan bepalen en deze uitvoeren. Zorg er daarom eerst voor dat de tuin zorgvuldig wordt opgeruimd. Verwijder onkruid, spuit de tegels schoon met een hogedrukreiniger en bekijk welke planten eventueel nog gebruikt kunnen worden en welke beter weggegooid kunnen worden. Zo beschik je direct over meer inzicht in de mogelijkheden die je in de tuin hebt.

Nadat je hebt opgeruimd kun je een plan gaan maken. Waar ben je momenteel niet tevreden over? Over welke onderdelen ben je juist tevreden? En hoe wil je dit aanpakken? Schrijf al je plannen en ideeën op papier en bedenk vervolgens hoe je dit gaat uitvoeren. Als je een duidelijk plan hebt, is het veel eenvoudiger om de tuin uiteindelijk aan te pakken.

plan maken tuin

Zelf doen of laten doen?

Je tuin zomerproof maken kan een enorme klus zijn. Zeker als er nog een heleboel moet gebeuren. Blijf daarom wel realistisch en bedenk goed welke dingen je zelf kunt doen en welke je beter kunt uitbesteden.

Heb je zelf eigenlijk helemaal geen groene vingers, maar lijkt het je wel wat om van een natuurlijke tuin te genieten? Geen probleem! Ook dan kan het namelijk slim zijn om een hovenier in te schakelen. Deze kan niet alleen het tuinontwerp voor jou realiseren, maar ook nog het nodige onderhoud plegen. Hierdoor heb jij zelf, op enkele kleine onderhoudswerkzaamheden, er weinig omkijken naar. Dat wordt genieten de komende zomer!

tuin werken

Investeer in nieuwe tuinmeubelen

Om deze zomer optimaal te kunnen genieten is het belangrijk dat je over de juiste tuinmeubelen beschikt. Gelukkig is er online een groot aanbod aan tuinmeubelen te vinden, dus je hoeft hier tegenwoordig de deur niet eens meer voor uit. Bedenk wel goed wat je van de tuinmeubelen verwacht. Dineer je in de zomermaanden graag buiten? Dan kan een praktische eettafel en verstelbare stoelen de perfecte oplossing zijn. Houd je echter van loungen? Dan is een loungebank uiteraard onmisbaar. Zet jouw persoonlijke wensen op een rijtje en geniet volop!

You may also like