voordelen abonnement zonder telefoon

Voordelen van een abonnement zonder telefoon


Waar zouden we zijn zonder onze geliefde smartphone? Deze heeft de rol van veel andere apparaten ingenomen. Even het weerbericht checken? Geen probleem! Wil je weten wat de tijd is? Dan check je dat toch gewoon even op je telefoon? Wij kunnen niet meer zonder!

Toch heeft een nieuwe smartphone ook zijn keerzijdes. Het kost vaak enorm veel geld om een smartphone mét abonnement aan te schaffen. Je betaalt niet alleen de toestelkosten, maar ook de abonnementskosten. Dat resulteert in een zeer hoog maandtarief. Hierdoor kiezen steeds meer mensen er voor om een los abonnement af te sluiten. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van Smartphone abonnementen zonder toestel? Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Verhoogde flexibiliteit

Bij een abonnement mét telefoon zit je meestal vast aan een lange looptijd. Vaak gaat het om 1 of zelfs 2 jaar. Als je in de tussentijd problemen krijgt met de provider of door ontevredenheid over wilt stappen, is het niet mogelijk om het contract vroegtijdig te beëindigen. Vaak zit je vervolgens opgescheept met dubbele abonnementskosten, omdat je tussentijds wilde wisselen. Dat is uiteraard hartstikke zonde! Bij sim-only abonnementen is dit gelukkig niet het geval. Hier vind je zeer flexibele contracten, waarbij je soms zelfs na één maand al op kunt zeggen. Ideaal als je op zoek bent naar verhoogde flexibiliteit. Hou wel in je achterhoofd dat je vaak iets meer betaalt voor een flexibel abonnement.

Goedkoop abonnement

Over het algemeen ben je een stuk goedkoper uit als je een sim-only abonnement aanschaft. Dit is voor veel mensen dan ook de belangrijkste reden om een abonnement zonder toestel aan te schaffen. Een goedkoop telefoonabonnement is tegenwoordig niet gemakkelijk meer te vinden. Zeker niet als je ook nog over een nieuwe telefoon wilt beschikken. Je betaalt dan niet alleen een maandelijks tarief voor de abonnementskosten, maar ook een bedrag om het toestel af te lossen. Dit bedrag kan hoog oplopen. Aangezien je nu een abonnement zonder toestel afsluit, hoef je ook geen toestelkosten te betalen. Dat scheelt aanzienlijk!

Goedkoop abonnement

Groter aanbod

Niet alle providers bieden abonnementen met toestel aan. Hierdoor is de keuze direct beperkter als je voor deze optie kiest. Bij sim-only abonnementen geniet je direct van een groter aanbod. Wanneer je van meer keuze geniet, is het eenvoudiger om het goedkoopste abonnement af te sluiten. Dankzij stevige concurrentie geniet je binnen mum van tijd van een voordelig maandtarief bij een provider naar keuze!

sim-only abonnementen

Koop zelf een losse telefoon naast je abonnement

Ben je wel toe aan een nieuwe telefoon, maar is de keuze beperkt in het aanbod van de providers? Dan is het ook mogelijk om zelf een losse telefoon naast je abonnement te kopen. Zo kom je tevens eenvoudig onder de BKR toetsing uit. Vanaf 1 april 2017 wordt de lening voor een mobiele telefoon op afbetaling bij het BKR geregistreerd. Dit gaat enkel om de abonnementen met een toestelwaarde boven de € 250,-. Als je zelf een losse telefoon koopt, is deze BKR registratie niet meer nodig. Met sim-only kies je altijd voor telefoonabonnementen zonder BKR toetsing. Daarnaast geniet je van een veel groter aanbod van de nieuwste smartphones!

Meer informatie over telefoonabonnementen zonder BKR toetsing vind je op Abonnement-zonder-toestel.nl.

You may also like