bamboe ondergoed

Wat zijn de voordelen van bamboe ondergoed?


Bamboe ondergoed wordt steeds vaker verkocht. Dat komt omdat men steeds meer bekend raakt met de vele voordelen. Vooral de koplopers op het gebied van duurzaamheid nemen in toenemende mate bamboe ondergoed in hun garderobe op. Van bamboe is namelijk bekend dat de teelt erg milieuvriendelijk is, je blijft langer fris en de stof is prettig om te dragen. Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen. Die lees je in dit artikel. Na het lezen wil jij ook zeker ondergoed van dit materiaal kopen bij yourbamboobasics.com.

Duurzame teelt

Het voordeel van bamboe is dat de teelt erg duurzaam en milieuvriendelijk is. Bamboe groeit snel, ondanks dat de plant weinig zonlicht en water nodig heeft. De plant heeft ook geen kunstmatige voedingsstoffen nodig om te groeien. Het gebruik van pesticiden is dus nihil. Nadat bamboe is gekapt, maakt het ook snel weer een nieuwe stam aan. De plant hoeft niet te worden verwijderd en dat zorgt voor minder ontbossing. Kortom, het gebruik van bamboe materiaal zorgt voor minder waterverbruik en de bodem wordt niet belast met giftige stoffen. Bamboe planten groeien dus op een bodem die zeer vruchtbaar is en meer CO2 opneemt dan een bodem waaraan wel giftige stoffen zijn toegevoegd.

Duurzame teelt 

Langer fris

Bamboe neemt goed vocht op. Het absorbeert tot wel 70 procent beter dan katoen. Dat heeft te maken met de holle structuur van de bamboevezels. De vezels hebben ook hele kleine gaatjes, zodat het vocht ook nog eens goed verdampt. Dat maakt bamboe ondergoed ook geschikt om in te sporten. Dat is ook zeer prettig met de nare geurtjes die men kan hebben tijdens een zware workout. Gelukkig weet bamboe daar wel raad mee. Door de snelle vochtopname en verdamping, houdt de kleding ook minder nare geurtjes vast. Dat is niet alleen fijn tijdens het sporten, maar ook met lichte kleding in de zomer. Gedurende de dag voel je je langer fris met bamboe kleding.

Zachte stof en hypoallergeen

Bamboe is zachter dan katoen en dat maakt het heel erg prettig om als ondergoed te dragen. Het schuurt niet onder je normale kleding. Bovendien is het heel erg soepel en rekbaar. Met bamboe ondergoed of -kleding merk je bijna niet dat je het draagt. Daarnaast is het ook heel geschikt voor een gevoelige huid. De werking van bamboe kleding is hypoallergeen en neemt goed bacteriën op. Die bacteriën blijven dus niet op de huid liggen, waardoor je minder snel last hebt van allergische reacties. Met nylon katoen heb je dit bijvoorbeeld wel. Koop daarom bamboe ondergoed om eczeem en huiduitslag te verminderen.

Bamboe stof reguleert de temperatuur

Kleding van bamboe kun je elk moment van het jaar dragen. In de winter houdt het goed de warmte vast en in de zomer verkoelt de stof juist. Dat maakt bamboe zo veelzijdig!

Sterk maar soepel

Stof van bamboe is heel erg sterk. Het kreukt niet, is niet statisch en slijt amper. Kleding van bamboe gaat dus jarenlang mee. Ook na heel vaak wassen behoudt kleding van bamboe dezelfde kwaliteit als toen je het net kocht. Zelfs na een aantal jaar valt de stof nog steeds soepel om je lichaam. Bamboe heeft dezelfde draagkwaliteit als kasjmier.

 

Wat zijn jouw ervaringen met kleding van bamboe? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

 

You may also like