Wat zijn de voordelen van bamboo kleding?

Wat zijn de voordelen van bamboo kleding?


Bamboo kleding heeft heel veel voordelen ten opzichte van katoen. Inmiddels is bamboe dan ook één van de populairste materiaalsoorten in ons land. Experts spreken ook wel van een zogenaamde moderevolutie. Dit terwijl de meeste mensen niet direct aan bamboe denken als ze over kleding praten. Wellicht zie je direct het beeld van een exotische jungle voor je. Lange bamboestokken die de natuur verrijken met hun schoonheid. Kleding? Nee, dat komt niet in je op. Toch is bamboe een zeer fijn materiaal en uiterst geschikt voor het maken van kleding. Bamboo Basics horen dan ook eigenlijk altijd in je kast te hangen. Voor mannen zijn er zelfs bamboe boxershorts verkrijgbaar. Kortom; de mogelijkheden zijn eindeloos! Maar wat zijn precies de voordelen van bamboo kleding?

Slijtvast

Het grootste voordeel van bamboe kleding is dat deze vrijwel nooit slijten. Bamboe is een ontzettend sterk materiaal en kan goed tegen een stootje. Meerdere tripjes in de wasmachine deren hem niet. Dit terwijl het materiaal zelf heel zacht voelt. De meeste vrouwen kunnen dan ook niet geloven dat bamboe zo ontzettend sterk is, maar schijn bedriegt!

Doordat bamboe kledingstukken slijtvast zijn en hun vorm altijd behouden, genieten ze van een zeer lange levensduur. Alhoewel je qua aanschafprijs misschien iets duurder uit bent dan bij een katoenen basic shirt, zal je dit binnen mum van tijd terugverdienen doordat je heel lang van de kleding kunt genieten. Hierdoor is het ook een ideaal cadeautje om weg te geven. Weet je bijvoorbeeld niks voor je vriend die bijna jarig is? Geef hem dan een basic bamboe shirt of bamboe ondergoed cadeau, dit zal hem zeker goed bevallen!

Anti-transparant

Sommige mensen transpireren sneller dan anderen. Als je snel transpireert zal je hier vaak problemen mee ondervinden. Vaak zijn mensen bang dat ze nare luchtjes verspreiden en verschonen ze het liefst meerdere malen per dag hun kleding. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. Bovendien is het niet fijn om je zo onprettig te voelen in je kleding. Wist je dat het al een heel groot verschil kan maken als je voor een ander soort materiaal kleding kiest?

Bamboe is in dit geval de beste keuze. Bamboevezels beschikken over een zeer bijzondere structuur. Als je een bamboe shirt onder de microscoop zou bekijken, zal je zien dat deze uit holle vezels bestaat. Hierdoor kan het materiaal veel meer vocht opnemen. Bovendien zal deze minder snel nare luchtjes verspreiden. Ter vergelijking: bamboevezels nemen tot 70% meer vocht op dan katoen! De gaatjes in de vezels zorgen er voor dat het vocht sneller verdampt en de stof blijft ademen.

Goed voor het milieu

2019 staat in het teken van duurzaamheid. We proberen steeds milieuvriendelijker te leven en dat gaat ons meestal goed af. Zo lijkt energie besparen tegenwoordig een koud kunstje en zijn we steeds meer op de hoogte van duurzame alternatieven in huis. Toch laten we nog steeds af en toe een paar steekjes vallen. Bijvoorbeeld in onze keuze voor kleding. Bij veel vrouwen hangt er nog steeds veel katoen in de kast. Dit terwijl bamboe een veel milieuvriendelijkere keuze is. Zo wordt er tijdens het productieproces geen gebruik gemaakt van pesticides en is het materiaal ook nog eens 100% bio afbreekbaar. Kortom: met bamboo kleding kies je voor een groener Nederland!

You may also like