Voordelen elektrische fiets

Voordelen van een elektrische fiets


Een elektrische fiets brengt veel voordelen met zich mee. Naast dat dagelijks fietsen hartstikke gezond is, bespaar je tevens maandelijks een hoop op je brandstofkosten als jij je auto laat staan en voor de fiets kiest. Benieuwd welke voordelen een e-bike nog meer heeft? Lees dan gauw verder en misschien wil jij na het lezen van deze blog ook wel een elektrische fiets kopen!

Je gezondheid

We zeiden het net al, de fiets pakken in plaats van de auto is een gezondere optie. Door elke dag te fietsen kom je gemakkelijk aan je dagelijks aanbevolen 60 minuten beweging. Zo blijf je fit en wie wil nou niet aan z’n conditie werken? Daarbij verbrand je bij een gemiddelde snelheid al ruim 600 calorieën per half uur.

No more CO2

Door op de elektrische fiets te stappen ben je een stuk duurzamer bezig dan wanneer je reist met de auto. De enige CO2 uitstoot is die van jezelf. Een ander bijkomend voordeel van een e-bike is dat de accu van de elektrische fiets recyclebaar is. Door op stap te gaan met een elektrische damesfiets, of elektrische herenfiets kies je dus altijd voor groen.

Weg met die stress

Fietsen is goed tegen stress. Tijdens het fietsen kun je alles van je afzetten en genieten van je omgeving en je hoeft niet te denken aan alles dat nog op je to-do list staat. En zeg nou eens eerlijk, een moment rust kunnen we allemaal wel gebruiken, toch?

Je slaapt beter en langer

Wanneer jij dagelijks 20 tot 30 minuten gaat fietsen, dan heeft dit een positief effect op de kwaliteit van je slaap, dit heeft een onderzoek van de Stanford Universiteit uitgewezen. De tijd die jij nodig hebt om in slaap te vallen wordt namelijk gehalveerd, waardoor je langer slaapt. En wanneer het gaat over meer slaap, luisteren we allemaal.

De lange ritten

Je gebruikt de auto waarschijnlijk vooral om lange afstanden af te leggen. Dan hebben wij goed nieuws, de elektrische fiets is daar namelijk net zo handig voor! Een e-bike ondersteunt jou al tot 25 km/uur. Voor die extra kilometers mag je zelf lekker hard trappen! Ook zijn er modellen die jou kunnen ondersteunen tot 45 km/uur. Dus als je dagelijks  meer dan 10 kilometer moet reizen om op je werk te komen, is een elektrische fiets ook een perfect vervoersmiddel.

Voel je energiek!

Fietsen is soms best intensief. We zijn allemaal weleens bezweet aangekomen bij onze bestemming door het fietsen. Heb jij hier veel last van? Dan is de elektrische fiets de oplossing voor jou! Geen last meer van tegenwind

You may also like