geblinde voorruit

De voordelen van geblindeerde autoruiten


Je denkt er al een tijdje over om je autoruiten te laten blinderen. Dit zie je tegenwoordig steeds vaker. Als je op de weg rijdt, zal je direct geconfronteerd worden met meerdere auto’s die gebruik maken van geblindeerde ramen. Toch is nog niet iedereen op de hoogte van de talloze voordelen van geblindeerde ruiten. Er zijn zelfs mensen die denken dat je zelf ook niet door de ramen heen kunt kijken. Dit is gelukkig onjuist en een fabel die we graag uit de wereld helpen. Alhoewel inkijken erg moeilijk is, kan een bestuurder en haar passagiers uiteraard wel gewoon uit de ramen kijken. Dit zal anders de veiligheid in de auto negatief beïnvloeden. Ben jij benieuwd naar de voordelen van autoruiten blinderen met autoruitfolie? Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet.

Het interieur van de auto blijft beschermd

Wat was je blij toen je eindelijk in de nieuwe auto plaats kon nemen. Het interieur rook nog heerlijk fris en zag er nog onwijs netjes uit. Enkele jaren later is daar nog maar weinig van te zien. Er treden verkleuringen op in de stoelen en het ziet er allemaal een stuk minder chique uit. Waardoor treedt deze verandering op? Veel heeft te maken met de UV-stralen die de gehele dag op de auto worden gericht. Door de zonnestralen wordt de toplaag van de bekleding poreus. Uiteindelijk zal deze het begeven en ontstaan er barsten en verkleuringen. De bekleding kan de hitte gewoon niet aan. Zonde, toch?

Dit is gemakkelijk te voorkomen dankzij autoruitfolie. Hierbij moet je er wel op letten dat je voor glasfolie met sterke UV-werende eigenschappen kiest. Dankzij de reducerende werking zal de temperatuur in de auto nooit te hoog oplopen en heeft het interieur minder te lijden. Hierdoor blijft deze langer mooi en geniet je jarenlang van chique bekleding.

Bovendien heeft dit nog een bijkomend voordeel. Doordat het in de zomers lang koel blijft in de auto, hoef je je focus nog niet zo snel op de airco te leggen. Dat scheelt een hoop extra brandstofkosten!

airco auto

Extra beveiligd tijdens ongelukken

We denken er liever niet over na, toch is het iets waar we wel (veiligheid)maatregelen tegen moeten treffen: een auto-ongeluk. De meeste ongelukken gebeuren door onoplettendheid. Even afgeleid raken en vervolgens tegenop de voorligger botsen. Het gebeurt vaker dan je zou denken. Tijdens ongelukken zijn rondslingerende glasscherven zeer gevaarlijk. Hierdoor kunnen er diepe en pijnlijke snijwonden ontstaan. Glas is misschien wel het meest kwetsbare gedeelte van de auto. Als dit breekt zal het een eigen leven gaan leiden in de auto. Dankzij autoruitfolie is dit echter verleden tijd. Deze biedt een extra laagje bescherming voor de ruit. Daardoor blijven de scherven bij elkaar en dat zorgt voor extra beveiliging in het geval van een ongeluk.

Voorkom inbraak!

Eens in de zoveel tijd hoor je weer dat er verschillende autoruiten zijn kapotgeslagen en waardevolle spullen zijn meegenomen. Het lijkt soms wel een rage te zijn. Het is dan ook belangrijk om je auto goed te beschermen. Dit doe je door veiligheidsmaatregelen te treffen. Net als in je woning is het belangrijk dat waardevolle spullen buiten het zicht worden gelegd. Als een inbreker door de autoruit kijkt, mag hij niks van waarde zien. Dan is het immers een stuk minder interessant om de gok te wagen. Door middel van autoruitfolie zorg je ervoor dat inbrekers helemaal niet meer naar binnen kunnen kijken. De kans is dan groot dat ze op zoek gaan naar een makkelijkere prooi.

You may also like