haarverf zonder ammoniak

De voordelen van haarverf zonder ammoniak


Vrijwel alle vrouwen in Nederland hebben wel eens gebruik gemaakt van haarverf. Of je nu zelf aan de slag gaat met pakjes óf dit geheel laat doen door een professional, de ingrediënten in de haarverf zijn vrijwel altijd gelijk. Voorheen werd er veel gebruik gemaakt van haarverf met als belangrijkste bestanddeel: ammoniak. De laatste jaren is echter veel bekend geworden over de nadelige invloeden van ammonia op het haar en huid van de mens. Denk aan het uitdrogen van het haar, het achterlaten van een penetrante geur en het veroorzaken van heftige allergieën. Gelukkig is daar nu een geweldig alternatief voor te vinden: haarverf zonder ammoniak. Wat daar de voordelen van zijn? Dat vertellen we je in dit artikel!

Zo natuurlijk mogelijk

Anno 2018 denken we steeds meer aan de gevolgen voor onze aarde en dieren als we ons huidige gedrag blijven voortzetten. Het gebruik van haarverf, hoe klein dan ook, kan zeker ook invloed hebben op het milieu. Wist je dat voorheen de verschillende soorten haarverf op dieren uitgetest werden? Zelf weet je uiteraard ook hoe onprettig het kan voelen om haarverf met ammoniak langdurig op je huid te voelen, zeker als je ook nog last hebt van een allergie. De dieren kunnen dit niet laten blijken en maken dikwijls een vreselijke lijdensweg door. Met haarverf zonder ammoniak is dit gelukkig verleden tijd. Deze soorten haarverf worden zo natuurlijk mogelijk gemaakt en bovenal dierproef vrij!

Geen stinkende haren meer

Vrijwel iedereen die wel eens haarverf met ammoniak heeft geprobeerd, is niet te spreken over de penetrante geur die de verf achter laat op hun haar. Haarverf zonder ammoniak beschikt over een neutrale geur en is vrijwel niet te ruiken. Dat is toch een hele verademing.

haarverven zonder ammoniak

haarverven zonder ammoniak van Wecolour

Minder agressief

Wat je veel hoort over haarverf mét ammoniak is dat dit heel agressief is. De bestanddelen in deze verf prikkelen je huid en drogen je haar razendsnel uit. Vroeger werd dan ook vaak gezegd dat haar al snel ‘dood’ geverfd kon worden. Bovendien was het niet raadzaam om je haar op regelmatige basis te kleuren. Dit omdat het haar daar simpelweg niet tegen bestand was. Uiteraard moest daar een oplossing voor komen. Én die kwam er! Haarverf zonder ammoniak staat bekend om haar positieve invloed op het haar. Zo zorgt deze er niet voor dat het haar uitdroogt en behoud je een volle en gezonde bos met haar. Wat wil je nog meer?

Kleur blijft langer mooi

Ondanks de agressieve bestanddelen in haarverf met ammoniak, zagen we ook dat de kleur veel minder mooi bleef. Dit kwam vooral doordat het pigment een stuk minder sterk was. Het resultaat van haarverf zonder ammoniak is verbluffend mooi. De haren zien er natuurlijker uit, het pigment is sterker en de kleur blijft veel langer mooi.

You may also like