De voordelen van kunstgras in je tuin

De voordelen van kunstgras in je tuin


 

Loop je al een tijdje met het idee om een deel van je tuin te voorzien van een stukje prachtig gras, maar zijn er nog een aantal dingen die je tegenhouden? Kies dan voor kunstgras! Waar kunstgras tot jaren geleden inderdaad enorm ‘nep’ was, is dit vandaag de dag dus allang niet meer het geval. Sterker nog, het is in de meeste gevallen bijna niet meer van echt te onderscheiden tot je het aanraakt natuurlijk, maar dat is ook vrij logisch. Omdat we toch zien dat niet iedereen even enthousiast is over kunstgras, zetten we in dit artikel de voordelen nog even voor je op een rijtje.

Gemak

Het grootste voordeel van kunstgras is uiteraard het gemak dat het met zich meebrengt. Ben jij het zat om elk weekend weer urenlang bezig te zijn met het maaien en verzorgen van je gazon? Met kunstgras behoort dit tot het verleden! Het enige wat je hoeft te doen is af en toe borstelen om de vezels mooi rechtop te houden. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld op de aanschaf en onderhoud van grasmaaiers en andere tuingereedschappen. Tegenwoordig kun je gemakkelijk en snel online kunstgras bestellen en ook voordelig kunstgras laten leggen, zodat je zelf helemaal nergens achteraan hoeft. Hoe fijn is dat?

Het hele jaar een prachtig groen gazon

Met kunstgras geniet je het hele jaar door van een prachtig groen gazon, ongeacht wat voor weer het is. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over bruine plekken in je gazon na een hete zomer of kale plekken na een strenge winter. Ook is kunstgras zeer geschikt voor tuinen die voor het  grootste deel in de schaduw liggen, bijvoorbeeld doordat er een aantal grote bomen omheen staan en waar natuurlijk gras moeilijk kan groeien.

Ideaal voor de kinderen

Wat is er nu leuker voor de kinderen, dan lekker buiten te kunnen spelen op het gras, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze helemaal groen binnenkomen of het gras kapot hebben getrapt? Daarbij komt ook dat ze zich op (kunst)gras natuurlijk een stuk minder snel kunnen bezeren, dan wanneer ze buiten op de standaard 60 x 60 cm tegels aan het spelen zijn. Dus ook vanuit dat oogpunt is kunstgras een investering waar je als ouders ontzettend veel plezier van hebt, kunnen we je verzekeren.

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Een van de grootste voordelen van kunstgras en direct ook de laatste die we in dit artikel met je bespreken is dat het ontzettend duurzaam is. Dit is niet altijd iets waar we bij stilstaan, maar je hoeft je kunstgras dus niet te maaien, sproeien of te bemesten. Dit scheelt je natuurlijk een hoop tijd en ook energie, maar uiteindelijk op lange termijn ook een hoop geld. De eenmalige investering ligt dan wel een stuk hoger, maar dat is op lange termijn natuurlijk alleen maar in je voordeel. Hoe fijn is het dat je een bedrijf kunt laten langskomen die alles keurig voor je regelt en jij je verder niet bezig hoeft te houden met het onderhoud ervan?

You may also like