ronde eettafel

De voordelen van een ronde eettafel


De meeste mensen maken gebruik van een rechthoekige- of vierkante eettafel in hun woning. Dit is ons dan ook met de paplepel ingegoten, vroeger zag je immers bijna niet anders. De komst van de ronde eettafel heeft dit gevoel van nostalgie flink overhoop gegooid. Stuk voor stuk vallen we voor de charme van deze geweldige tafels. Dat vinden we ook helemaal niet zo gek, aangezien de ronde tafel staat voor gezelligheid. Daarnaast brengt het wat speelsheid in een ruimte waar vooral rechte hoeken worden gebruikt. Hierdoor kan je het interieur een ware oppepper geven. Natuurlijk kent de ronde eettafel nog veel meer voordelen. Wij zijn in elk geval al fan! In dit artikel vertellen we meer over de talloze voordelen van de ronde eettafel. Ben jij al om?

ronde kloostertafel

https://www.tafels99.nl/ronde-kloostertafel-column

Statement maken

Door middel van een ronde eettafel maak jij een prachtig statement in huis. Tegenwoordig zijn we vooral dol op rechte hoeken. We hebben onszelf een vast patroon aangeleerd, waarbij alles symmetrisch moet zijn. Dit kan natuurlijk ontzettend knus zijn, maar ook een beetje saai ogen. Met een ronde eettafel breek je het geheel en geef je het interieur een speelse en gezellige uitstraling. Een statement maken is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Minder rommelig

Een rechthoekige eettafel wordt vaak gebruikt als plek om ‘rommel’ te dumpen. Heb je wat oud papierwerk liggen? Dan leg je het gewoon even aan de zijkant van de tafel. Er blijft immers plek genoeg over om lekker aan tafel te eten. Met een ronde eettafel zal je dit echter veel minder snel doen. Je plaatst niet zomaar oud papierwerk in het midden van de tafel, zeker niet als dit betekent dat je niet meer comfortabel kunt eten. Hierdoor is een ronde tafel al snel een stuk minder rommelig en dat heeft weer een positieve invloed op de sfeer in huis.

voordelen ronde tafel

https://www.tafels99.nl/ronde-industriele-tafel-belfast

Veel contact met de tafelgenoten

Je geniet natuurlijk niet alleen van de uitstraling van de ronde tafel, maar ook van de voordelen die deze biedt tijdens een gezamenlijke maaltijd. Zo zit je allemaal even ver van elkaar af en is het mogelijk om iedereen in het gezicht aan te kijken. Hierdoor worden de gesprekken aan tafel een stuk persoonlijker en blijft de aandacht altijd goed hangen. Daarnaast kan iedereen zijn steentje bijdragen aan het gesprek. Een ronde tafel geeft de sociale contacten binnen een gezin een ware boost.

Ideaal voor spelletjesavonden

Zijn jullie dol op spelletjes en kunnen jullie niet wachten om deze ook op jullie nieuwe eiken eettafel te spelen? Dan hebben we goed nieuws! Een ronde tafel is het meest geschikt voor spelletjesavonden. Iedereen kan even goed bij het bord en heeft genoeg ruimte om al zijn spullen kwijt te kunnen. Dat betekent geen gemopper meer als de helft van de spelers niet bij het bord kan komen en bovenal heel veel spelplezier! Een ronde tafel is een absolute must voor spelliefhebbers.

You may also like