schilderij ophangsysteem

De voordelen van een schilderij ophangsysteem


Een woning is nooit helemaal af zonder één of meerdere schilderijen aan de muur. Het belang van wanddecoratie wordt dikwijls onderschat. Deze kunnen het interieur compleet maken en zorgen er bovendien voor dat er meer sfeer in huis komt. Stap maar eens een woning met enkel meubels en accessoires binnen. Het gevoel is daar niet goed. De reden? Te weinig bezieling aan de muren. Toch is het voor veel mensen nog altijd een grote stap om daadwerkelijk een schilderij, poster of foto aan de muur te hangen. Ze willen niet continu nieuwe gaten boren in de muren, dit doet natuurlijk niet veel goeds voor de kwaliteit van de verf of het behang. Gelukkig is daar tegenwoordig een goede oplossing voor: een schilderij ophangsysteem. In dit artikel vertellen we wat dat precies inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is een schilderij ophangsysteem precies?

Op de website van Artiteq wordt je overspoeld met verschillende schilderij ophangsystemen. Toch is het niet voor iedereen duidelijk wat dit precies inhoudt. Sinds wanneer is een spijker in de muur slaan niet meer voldoende?

Met een schilderij ophangsysteem voorkom je meerdere gaten in de muur. Deze bestaat uit een ophangrail die aan de wand of het plafond bevestigd kan worden. Aan deze rails hangen koorden of draden om schilderijen op te bevestigen. Hierdoor is het ontzettend gemakkelijk om schilderijen te plaatsen, verwisselen of te verwijderen. Daarnaast hoeven er slechts enkele gaten geboord worden en zal de muur verder met rust gelaten worden.

 

Schilderij ophangsystemen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleuren en maten. Het is mogelijk om de rails in dezelfde kleur als de muur te verven. Zo wordt de rails vrijwel onzichtbaar weggewerkt tegen de muur. Hiermee voorkom je een verstoring van de strakke lijnen in de ruimte.

schilderij ophangen

De voordelen

Als je kiest voor een schilderij ophangsysteem, kies je tevens voor talloze voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Eenvoudig te monteren: een schilderij ophangsysteem is door iedereen gemakkelijk zelf op te hangen. Enige ervaring of kennis in klussen is niet nodig.
  • Eenmalig gaten boren: het boren van gaten is niet bevorderlijk voor de structuur en uitstraling van een wand. Dankzij een schilderij ophangsysteem is het gelukkig niet meer nodig om meerdere gaten in één muur te boren. Eenmalig boren is voldoende voor jarenlang plezier van jouw schilderijen.
  • Verwisselen van schilderijen is nog nooit zo gemakkelijk geweest: ben jij iemand die elk jaar weer iets anders wilt? Word je continu teruggefloten door je partner omdat die gaten in de muur niet bevorderlijk zijn voor de woning? Dat is nu verleden tijd! Dankzij een ophangsysteem is het mogelijk om schilderijen op elk moment van de dag te verwisselen. Gereedschap of andere materialen zijn niet nodig.
  • Geschikt voor alle schilderijen: een schilderij ophangsysteem kan vrijwel alle schilderijen dragen. Deze beschikt over een immense kracht waardoor zwarte schilderijen tot 100 kilo geen enkel probleem zijn. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om meerdere lichte schilderijen op te hangen voor een speels effect in de woning.

ophangen schilderij

You may also like