boksen voor vrouwen

De voordelen van vechtsport voor een gezonde levenswijze


Vechtsport alleen voor mannen? Dat is echt verleden tijd! Steeds meer vrouwen wagen zich aan de kunst van vechtsport, vooral boksen behoort tot de ultieme top. Toch blijft het voor de vrouw vaak een drempel om de boksschool binnen te lopen. Mannen die elkaar de hersens inslaan en vervolgens kreupel de boksring uit lopen is niet echt bemoedigend als we kijken naar de televisie. Gelukkig kunnen we je hierin een beetje gerust stellen. Bij vechtsport komt zoveel meer kijken dan de techniek alleen. Als je graag wat gezonder wilt leven en je lekkerder in je vel wilt voelen is een vechtsport beoefenen de perfecte eerste stap. En met een paar gave bokshandschoenen voor dames steel je misschien ook nog wel de show!

bokshandschoenen dames

1.         Je lichaam trainen en versterken

Tijdens het beoefenen van een vechtsport gebruik je je hele lichaam. Alle spieren zijn aan het werk. Hierdoor boek je binnen een paar sessies al resultaat. Je zal merken dat je een stuk fitter bent en meer uithoudingsvermogen hebt. Als je naast het sporten ook nog eens gezonder gaat eten, is de kans groot dat je snel wat overtollig vet en kilo’s kwijt zal raken. Een win-win situatie dus!

2.         Meer energie

Na een lange dag werken heb je waarschijnlijk geen energie meer over en hang je veel liever lui voor de televisie. Is het je wel eens opgevallen dat je nog slomer en vermoeider wordt van een dagje niks doen? Dat komt doordat je lichaam niet uitgedaagd wordt en daardoor je bloedsomloop in een soort van ‘slaapstand’ gaat. Dit resulteert in minder zuurstof naar je hersenen en daardoor een sloom gevoel. Door je lichaam flink uit te dagen, zal je merken dat je veel meer energie krijgt en daardoor ook productiever bent.

3.         Het zorgt voor meer zelfvertrouwen

Vechtsport is de ideale manier om je zelfvertrouwen een flinke boost te geven. Je hebt meer controle over je lichaam gekregen en weet precies hoe deze zal reageren als een situatie uit de hand dreigt te lopen. Daarnaast zorgt een vechtsport ervoor dat je lichaam er strakker uit gaat zien, waardoor je je al snel zelfverzekerder voelt en lekkerder in je vel zit.

4.         Verbeter je sociale vaardigheden

Het is voor veel vrouwen zeer moeilijk om vreemde mensen aan te spreken. Bij een vechtsport is het van groot belang dat je veel dingen samen doet en gedachtes met elkaar deelt. Als je zo wekelijks aan je sociale vaardigheden kan werken, zorgt dit er ook voor dat het in het dagelijks leven gemakkelijker wordt.

You may also like