voordelen van zoekmachine voor jouw bedrijf

De voordelen van zoekmachine optimalisatie voor jouw bedrijf


Steeds meer vrouwen bestormen de arbeidsmarkt als eigen ondernemer. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek stijgt dit percentage elk jaar enorm. Bij het starten van een nieuw bedrijf is het soms moeilijk om een klantenbestand op te bouwen. Hoe werkt dat nu eigenlijk? Hoe word je vindbaar voor potentiele klanten? Hoe kom je hoger in zoekmachines als Google? Er zijn verschillende mogelijkheden waarbij je ervoor zorgt dat mensen je makkelijker kunnen bereiken. Zo kan je bijvoorbeeld adverteren op Google. Dit doe je door het kopen van zogenaamde Adwords, hierbij betaal je per klik en kan jij je toppositie binnen Google behouden. Voor een goede zoekmachine optimalisatie kan jij gebruik maken van zeer uiteenlopende mogelijkheden. Maar wat zijn de voordelen hiervan en welke methodes kan je hiervoor gebruiken?

Wat is SEO?

Verbeter de organische vindbaarheid van jouw website doormiddel van SEO. SEO staat voor “Search Engine Optimization” wat gewoon staat voor zoekmachine optimalisatie. Er zijn mensen die enkel de teksten van hun website rekenen als SEO, maar je kan vrijwel alle technieken die vallen onder het vindbaar maken van je website rekenen tot SEO.

SEO

Teksten

Met teksten kan je al heel veel doen voor jouw vindbaarheid. Als jij een bedrijf runt die handelt in verschillende biologische schoonheidsproducten en iemand zoekt op ‘biologische schoonheidsproducten’ wil je uiteraard dat jouw bedrijf bovenaan komt te staan. In je webteksten kan je verschillende zoekwoorden meerdere keren laten terugkomen. Hierdoor word je website beter gevonden in zoekmachines. Natuurlijk moet je dit niet gaan overdrijven. Tekstschrijvers rekenen meestal een SEO-dichtheid van 2,5 tot maximaal 6%. De tekst moet immers wel vlot blijven lopen en goed leesbaar zijn. Het is een kunst om de zoekwoorden niet storend te maken.

Linkbuilding

Linkbuilding kan enorm bijdragen bij de vindbaarheid van je website. Hier heb je vaak bedrijven voor nodig die beschikken over een ruim netwerk waar zij links op kunnen plaatsen. Bij linkbuilding worden er backlinks van jouw website geplaatst op andere interessante websites. Als jouw website op meerdere populaire websites verschijnt zullen je bezoekersaantallen zeer snel stijgen.

Linkbuilding

Social Media

Een relatief nieuwe manier van zoekmachine optimalisatie is het aanspreken van meerdere sociale media kanalen. Hiermee bereik je een hoop potentiele klanten en hierdoor wordt de naamsbekendheid van je bedrijf ook nog eens een stuk groter. Deze methode is vooral geschikt voor bepaalde doelgroepen. Als jij een bedrijf runt in producten voor ouderen is de kans dat je de doelgroep aanspreekt natuurlijk veel kleiner.

Social media kanalen

Waarom gebruik maken van zoekmachine optimalisatie?

Het is niet voor niets dat ‘googlen’ een officieel werkwoord is geworden. Bijna iedereen die opzoek is naar informatie, diensten of producten zullen zich keren naar Google. Het is uiterst belangrijk dat jij bovenaan verschijnt als zij een bepaald zoekwoord intikken. Maar wat zijn nu precies de voordelen?

 

  • Je blijft je concurrentie altijd een stap voor door bovenaan in Google te verschijnen
  • Je creëert naamsbekendheid doordat je veel beter vindbaar bent
  • Zoekmachine optimalisatie zorgt voor meer bezoekersaantallen, meer interesse en uiteindelijk meer klanten

 

 

You may also like