stedentrip vakantie

Met je vriendinnen een stedentrip boeken? Zo pak je dat aan!


Je hebt met je vriendinnen besloten om misschien wel het leukste uitstapje van het jaar te gaan maken: een stedentrip naar een bruisende Europese stad. Dat worden een paar dagen vol lekker eten, cultuur snuiven, shoppen, misschien wel van de zon genieten en vooral veel lachen met elkaar. Maar voordat het zover is moet de trip natuurlijk eerst nog worden geboekt. En dat kan best lastig zijn, zeker met een grote groep. Want je weet het: zoveel mensen, zoveel wensen…

Afwegingen

Maar geen paniek. Bedenk je dat het plannen van een stedentrip vooral heel erg leuk is en dat het succes van de stedentrip niet afhangt van de bestemming of de hotelkamer, maar van jullie zelf. Stel je daarom open op en wees een beetje flexibel. Misschien staat Stockholm al jarenlang op je to visit lijstje, maar als de rest van de groep liever het zonnetje opzoekt in het zuiden, kun je de Zweedse hoofdstad beter bewaren voor een bezoek met je geliefde, kinderen of in je eentje.

Een gezellig avondje brainstormen

Plan een gezellige avond met de hele groep bij iemand thuis, schenk een wijntje in en laat het brainstormen beginnen. Zodra jullie een paar vrije dagen in je overvolle agenda vrij hebben weten te maken, kan het zoeken naar een bestemming beginnen. Misschien dromen jullie al jarenlang van een reisje naar Praag en is het kiezen van de stad voor jullie niet moeilijk. Vooral het vervoer en accommodatie zijn dan een uitdaging, maar de vele vergelijkingssites helpen jullie moeiteloos aan de voordeligste vliegtickets en een leuk hotelletje in het centrum. Met een groep kan een vakantiehuis ook zeker de moeite waard zijn. Omdat jullie de kosten onder veel mensen kunnen verdelen, hoeft het hebben van een privéaccommodatie op deze manier helemaal niet duur te zijn.

vriendinnen stedentrip

Welke opties kun je wegstrepen?

Wie nog geen bestemming weet, heeft een aantal opties. Uiteraard houden jullie daarbij je interesses en doel van de reis in je achterhoofd: willen jullie vooral van het zonnetje genieten op een terrasje, komen jullie om te shoppen of gaan jullie liever alle musea van de stad af? Het fijne aan de grote Europese (hoofd)steden is dat deze zo divers zijn en er voor iedereen wel iets leuks te zien en te doen is. Het is ook helemaal niet erg is als één van jullie al eerder naar deze bestemming is geweest, want in deze grote bruisende steden is altijd iets nieuws te ontdekken en verveel je je nooit. Probeer met zijn allen te bepalen wat jullie absoluut wel en absoluut niet willen in een stedentrip, zodat je bepaalde opties al kunt wegstrepen. Hierdoor wordt het makkelijker keuzes te maken.

Laat de prijs van vliegtickets de bestemming mede bepalen

Je zou je stedentrip ook in de handen van het lot kunnen leggen en op basis van gunstige vliegtickets je bestemming kunnen bepalen. Of kijk eens tussen de last minute deals. Misschien is er wel een aantrekkelijke deal voor een stad waar je nog nooit aan had gedacht! Een ander voordeel van deze aanbiedingen is dat meteen je hele trip is geregeld. Je hoeft niet zelf vlucht en hotel bij elkaar te zoeken, maar boekt deze combinatie in één keer. Je kunt natuurlijk ook last minute deals zoeken als je al een bestemming had bedacht. Knopen doorgehakt en stedentrip geboekt? Dan kan het grote genieten beginnen. Dat gaat lukken, want je bent op reis in prachtige stad mét je vriendinnen.

 

You may also like