hoofdkussens kopen waar op letten

Waar moet je op letten bij het kopen van een goed hoofdkussen?


Een goed hoofdkussen is van essentieel belang voor een fijne nachtrust. Toch zien we steeds vaker dat mensen met nek- en hoofdklachten rondlopen. Dit heeft vaak te maken met een slecht hoofdkussen. Er bestaan tegenwoordig zoveel verschillende hoofdkussens, dat het moeilijk is om een juiste beslissing te maken. Bovendien zijn de prijzen zeer uiteenlopend. Je vindt kussens van enkele tientjes, maar ze zijn ook verkrijgbaar voor honderden euro’s. Staat een duur kussen direct garant voor een fijne nachtrust? Dat hoeft niet per se zo te zijn. Een goed hoofdkussen valt of staat met jouw slaaphouding, matras en eigen voorkeuren. Prijs zegt niet zoveel. Maar waar moet je dan wél op letten?

Kies voor een hoofdkussen op basis van jouw slaaphouding

Een hoofdkussen wordt gebruikt om het hoofd tijdens de slaap zoveel mogelijk te ondersteunen. Als een hoofd te ver naar voren of achteren kan buigen, is de kans groot dat je te maken krijgt met een onnatuurlijke slaaphouding. Een goed hoofdkussen zorgt ervoor dat het hoofd min of meer in een rechte lijn met de ruggengraat blijft staan. Een ergonomisch hoofdkussen van Whitecloudz.nl stimuleert deze natuurlijke houding.

Wanneer je een nieuw hoofdkussen aan gaat schaffen, is het belangrijk om op de slaaphouding te letten. Je slaaphouding speelt een belangrijke rol in het kiezen van het juiste hoofdkussen.

  • Voor zijslapers is het belangrijk dat het kussen tegen de schouders aan komt te liggen. Daar heb je een dikker kussen voor nodig, anders is de kans groot dat zowel je hoofd als je schouders op het kussen belanden. Dat moet je voorkomen om een natuurlijke slaaphouding aan te nemen.
  • Buikslapen wordt meestal afgeraden. Mensen krijgen zo minimaal lucht en het is geen natuurlijke houding. Natuurlijk is het niet eenvoudig om dit af te leren, zeker niet als je dit al jaren doet. Daarom is het verstandig om voor een zeer dun kussen te kiezen. Zo wordt de ademhaling en de slaaphouding zo min mogelijk verstoord door het ongemak van een dik kussen.
  • Rugslapers nemen meestal de perfecte slaaphouding aan. Toch kunnen zij ook ongemakken ervaren. Vaak komt dit door een slecht gevormde kussen. Als je op je rug slaapt is het belangrijk dat het kussen wat hoger is in de nek dan bij het achterhoofd. Zo voorkom je dat het hoofd te ver voor- of achterover helt.

Hard of zacht matras?

Ook jouw type matras is van groot belang voor het kiezen van een goed hoofdkussen. De één maakt gebruik van een zeer hard matras, terwijl de ander liever op een zacht en comfortabel matras slaapt. Voor je slaaphouding maakt dit niet echt huid, wel voor je hoofdkussen. Als je op een zeer zacht matras slaapt, zal het lichaam weinig ondersteuning nodig hebben. Dan moet het hoofdkussen niet al te dik zijn. Wanneer je slaapt op een hard matras is de kans groter dat het hoofd een onnatuurlijke slaaphouding aanneemt. Als deze te ver opzij of voor- of achterover leunt, moet het hoofdkussen dikker zijn om die houding te corrigeren.

You may also like