Waar plaats ik mijn bank

Waar plaats ik mijn bank?


Ben je van plan om een nieuwe bank te kopen om je interieur te vernieuwen? Dan zijn er natuurlijk diverse aspecten om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld met je voorkeur voor een design en stijl net als voor het materiaal en de kleur. Ook belangrijk is de vraag waar je de bank in het interieur gaat neerzetten. De beste plek voor het neerzetten van een bank is afhankelijk van de uitvoering. Zo zijn hoekbanken bijvoorbeeld onder meer ideaal om in een hoek van je woonkamer neer te zetten. Als je wilt weten wat de beste plek is voor je bank dan voorzien onderstaande tips je in elk geval van inspiratie.

Plaats van een hoekbank

Een hoekbank heeft een hoek en heeft daarom deze benaming gekregen, maar je kan het ook zo uitleggen dat een hoekbank in de hoek van een woonkamer past. Dat is ook zo en zeker als de woonkamer beperkt van ruimte is, geldt een plaats in de hoek als beste oplossing. Let dan bij de aanschaf van een hoekbank wel op aan welke kant de hoek zich bevindt. Heb je een riante woonkamer met open verbinding naar de keuken, zodat er sprake is van een enorm oppervlak? In dat geval is het ook mogelijk om een hoekbank niet in een hoek te plaatsen, maar in het midden om daarmee een natuurlijke afscheiding te creëren. Op deze manier maak je de grote ruimte wat knusser met de uitstraling van een aparte zithoek.

Banken tegen over elkaar of haaks naast elkaar

Als je van plan bent om twee bankstellen te kopen, zoals twee keer een tweezitsbank of een tweezitsbank met een driezitsbank dan zijn er verschillende opstellingen mogelijk. Een daarvan is door twee tweezitsbanken tegen over elkaar te plaatsen. Dat biedt als voordeel dat je elkaar goed kan aankijken en de ruimtelijke uitstraling blijft behouden als je de banken van de muur af zet. Een andere opstelling van twee banken is door deze haaks naast elkaar te zetten. Je creëert daarmee als het ware een enorme hoekbank met twee afzonderlijke banken. Deze optie is ook ideaal als je met je gezin graag naar de televisie kijkt en iedereen een eigen zitplaats heeft met uitzicht op de televisie. Dat zicht is minder goed als je twee zitbanken tegenover elkaar neerzet. Het is wel altijd belangrijk om bij het plaatsen van banken met de loopruimte rekening te houden. Een loopruimte van 60 cm is wat dat betreft prima.

You may also like