maaltijdshakes

Waarom afvallen met maaltijdshakes?


De decembermaand is inmiddels weer voorbij en het voorjaar komt weer steeds dichterbij. De goede voornemens liggen ook alweer op tafel, maar uitvoering geven aan de goede voornemens is altijd lastig. Je wilt graag een aantal kilo afvallen, maar het is toch lastiger altijd dan je denkt om er aan te beginnen. Er zijn veel verschillende soorten diëten, maar het lastige is juist om een dieet te vinden dat bij jou past. Zo zijn er bijvoorbeeld maaltijdshakes. Deze shakes vervangen je normale maaltijd, maar is een goed middel om af te vallen.

Wel of geen maaltijdshakes

Mensen willen vaak zo snel mogelijk afvallen. Afvallen is niet echt een hobby van mensen, maar toch zijn er heel veel die het willen. Het is alleen wel lastig om vol te houden. Het voordeel van  een maaltijdshake als vervanger is, dus in plaats van een gewone maaltijd, dat je snel afvalt. Je zal al snel resultaat zien namelijk en dit is natuurlijk wat iedereen wil. Want was is nou frustrerender dan heel hard je best doen, maar geen resultaat zien? Natuurlijk kunnen we stellen dat gewicht verliezen door middel van een dieet op maat gemaakt met natuurlijk voedingsstoffen en normale maaltijden beter is, maar vaak houden mensen dit niet vol en is het resultaat niet groot genoeg. En soms werkt het voor mensen ook niet om af te vallen middels een normaal dieet. Maaltijdshakes, of ook wel vloeibare maaltijdvervangers genoemd, zijn dan de beste oplossing.  Maaltijdshakes zijn ook makkelijk. Op deze manier hoef je niet na te denken over wat je gaat eten.

wel of geen shakes

Maaltijdshakes: een makkelijke manier om af te vallen

Zoals hierboven ook al duidelijk is geworden, zijn de shakes een makkelijk manier van afvallen. Je hoeft niet te bedenken wat je gaat eten, je kan het altijd en overal nuttigen en je valt gemakkelijk af. Het kost ook geen extra tijd en je het is een zegen als je niet genoeg motivatie hebt om af te vallen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je ontbijt en lunch te vervangen voor een maaltijdshake en ’s avonds gewoon een normale maaltijd te eten. Dit is allemaal afhankelijk van hoeveel je wil afvallen en hoe snel. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat het ook vol te houden moet zijn. Als je helemaal geen normale maaltijden meer gaat eten is de kans ook groter dat je het normale eten te erg mist en je te snel terug zal vallen in je oude patroon. Daarnaast is het ook belangrijk dat je nog normale voedingsstoffen en normale maaltijden eet, zodat wanneer je stopt met de shakes het niet een te grote verandering weer is voor je lichaam.

You may also like