dakkapel goed idee

Waarom een dakkapel een goed idee is


De zolder is een fijne extra verdieping op je huis. Vaak zijn zolders erg groot, maar wordt er beperkt gebruik van gemaakt door het schuine dak. Dat is natuurlijk zonde! Kostbare en bruikbare meters gaan verloren door het schuine dak. Een dakkapel zorgt ervoor dat de zolder een volwaardige extra verdieping van je huis wordt.

Daarnaast zorgt een dakkapel voor extra licht, wat de zolder direct geschikt maakt als werkplek of slaapkamer. In dit artikel geven wij aan aantal voordelen waarom ook jij moet kiezen voor een dakkapel of dakopbouw. Lees hieronder waarom een dakkapel een goed idee is!

Voordelen van een dakkapel

Dakkapellen zijn verkrijgbaar in diverse materialen en worden vaak prefab geleverd. Dit betekent dat ze van te voren gebouwd zijn en in één keer op het dak geplaatst kunnen worden. De belangrijkste redenen om te kiezen voor een dakkapel of dakopbouw zijn:

Meer licht en ruimte

Voor veel mensen is meer ruimte en licht de belangrijkste reden om een dakkapel op het dak van hun woning te plaatsen. Geheel begrijpelijk, je tovert namelijk je donkere en lage zolder om tot een extra bruikbare verdieping. Het plaatsen van een dakopbouw zorgt er dan ook voor dat je zolder te gebruiken is voor vele doeleinden, denk aan een studeer-, slaap- of werkkamer.

Hogere verkoopwaarde

Het laten plaatsen van een dakkapel zorgt voor een stijging van de waarde van je woning. Het beloopbare vloeroppervlak wordt uitgebreid waardoor de woning over extra ruimte beschik wat ervoor zorgt dat ook de waarde omhoog gaat. Het is dus niet alleen praktisch om een dakkapel te plaatsen, het zorgt ook voor financiële voordelen.

plaatsen dakkapel

Beter uitzicht vanaf zolder

Een dakraam op zoldere is natuurlijk fijn voor wat extra licht en frisse lucht, maar vaak kan je minimaal naar buiten kijken. Met een dakkapel heb je meer en beter uitzicht vanaf de zolder. Zeker als je veel op zolder bent is het fijn dat je goed naar buiten kan kijken.

Weinig onderhoud en een betere isolatie

Wanneer je kiest voor een kunststof dakkapel vereist dit weinig onderhoud. Het materiaal gaat niet rotten en is zeer gemakkelijk schoon te houden. Dit scheelt veel tijd en kosten de komende jaren.

Nog een voordeel van een dakkapel is dat deze tegenwoordig vaak erg goed geïsoleerd zijn. Dat betekent dus ook minder warmteverlies door het dak. Wil je een nog betere isolatie? Dan is het wellicht interessant om direct het hele dag te laten isoleren, hiervoor is ook nog eens een subsidie voor te krijgen. Zeker als je van de zolder een ruimte wilt maken waar je regelmatig te vinden bent kan isoleren interessant zijn. Beperk de energiekosten en verhoog het comfort.

Soort dakkapel

Overtuigd van de voordelen die het plaatsen van een dakkapel met zich meebrengen? Dan is het tijd om een soort dakkapel te kiezen. Er zijn verschillende soorten dakkapellen en de keuze is reuze. Je kan kiezen voor een prefab dakkapel of eentje die je zelf ontwerpt.  De mogelijkheden zijn eindeloos. Ga dus op zoek naar een dakkapel die bij je past.

soort dakkapel

You may also like