Waarom doe je er goed aan om je lenzen en bril af te wisselen?

Waarom doe je er goed aan om je lenzen en bril af te wisselen?


De meeste mensen willen er graag leuk uitzien. Ze kiezen voor een mooie bril of doen contactlenzen in om het onzichtbaar te laten lijken. Soms hangt het van het moment af waar je voor kiest. Afhankelijk van de activiteit kies je voor hetgeen waarmee je de beste indruk kan maken en waar je jezelf het fijnst bij voelt. Vaak maak je deze keuze niet zo een-twee-drie. Als het een lastige keuze is kan je er ook voor kiezen het dragen van een bril en lenzen af te wisselen. De ene dag kies je voor een bril en de andere dag voor contactlenzen. Lees snel meer over de voordelen hiervan!

Een bril als mode object

De uitstraling die je hebt, hangt af van het soort bril wat je uitkiest. Het ene model geeft je meer een zakelijke look, terwijl een ander model zorgt voor een warme uitstraling. Je kan een bril ook wel zien als mode object. Wil jij het gebruik van een bril graag combineren met lenzen om zo ook af en toe je ogen te laten zien? Kies dan voor daglenzen, wat als voordeel heeft dat je ze kunt weggooien na een dag dragen. Je hoeft ze namelijk niet te bewaren en doet ze uit voor het slapen.

Vermoeide ogen achter de computer

Het is fijn en makkelijk om een bril op te zetten als je vroeg wakker moet worden om te gaan werken. Dit kost minder tijd en daarnaast kunnen lenzen irritatie geven als je minder lekker hebt geslapen of nog vermoeide ogen hebt. Werk je veel achter de computer? Dan kan je een speciale bril kopen welke ervoor zorgen dat je ogen minder snel vermoeid raken. Als je na het werk weer naar huis gaat kan je de bril omwisselen met contactlenzen. Ook kan je voor lenzen kiezen tijdens een vrije dag of als je naar de sportschool gaat.

Speciale sportbril op sterkte

Tijdens het sporten is het fijner om lenzen te dragen in plaats van een bril. Lenzen bedekken het hele zicht en daarnaast kan je ermee vanuit elke hoek scherp kijken. Als je er wel voor kiest om een bril te dragen tijdens het sporten, kijk dan wel uit dat het niet beschadigt of op de grond valt tijdens het sporten. Doe je aan een balsport, dan kan je kiezen voor een speciale sportbril. Deze zal niet vervormen als je een bal tegen je hoofd krijgt wat wel kan gebeuren bij een gewone bril. Zeker als je geen lenzen kan verdragen is deze speciale sportbril op sterkte een goede aankoop.

Reserve lenzen voor op reis

Om goed te kunnen zien is het verstandig om contactlenzen met een bril te kunnen afwisselen. Je kan zowel lenzen als een bril verliezen, dus als je ze beide aanschaft heb je altijd een optie mocht je iets kwijtraken. Ga je op vakantie, neem dan extra voorzorgsmaatregelen. In het buitenland is het namelijk moeilijk om lenzen of een bril op scherpte te krijgen, dus zorg er voor dat je in Nederland alvast een reserve setje lenzen besteld. Zo zorg je ervoor dat je altijd goed zicht hebt, waar ter wereld je ook bent. Het zou zonde zijn als je niet van je vakantie kan genieten doordat je slecht zicht hebt!

 

You may also like