Waarom kiezen voor een kapok kussen?

Waarom kiezen voor een kapok kussen?


Het kopen van een goed kussen is net zo belangrijk als het kopen van een matras of goed bed. Dat maakt het tegelijkertijd ook ontzettend moeilijk om de juiste beslissing te maken. Er zijn immers zoveel verschillende hoofdkussens, dat het moeilijk is om nog een keuze te maken. Meestal kiezen we dan maar voor de meest populaire kussens. Het is echter nog veel belangrijk om voor een kussen te kiezen die bij jouw persoonlijke wensen aansluit. Zo kiezen veel mensen tegenwoordig voor kapok kussens. Maar waarom is dit? Wat zijn de voor- en nadelen van deze kussens en voor wie zijn ze geschikt? Dat lees je in dit artikel.

Voordelen van kapok kussens

Kapok kussens zijn al sinds oudsher ontzettend populair. Zelfs onze grootouders sliepen nog als een roosje op deze kussens. Dit betekent echter niet dat de techniek achterhaald is. Kapok kussens bieden tegenwoordig namelijk nog steeds enorm veel voordelen. Zelfs ten opzichte van de wat nieuwere kussens in het segment. Wij zetten de belangrijkste voordelen van deze kussens voor jou op een rijtje.

  • Ben je zeer gevoelig voor allergieën en kan je slecht tegen huisstofmijt? Dan is een kapok kussen uitermate geschikt. Dit kussen beschikt over een speciaal waslaagje, waardoor deze hypoallergeen is. Hierdoor is er een minder fijn klimaat voor huisstofmijt en blijven deze ver van het hoofdkussen vandaan.
  • Een kapok kussen geeft altijd zeer goede ondersteuning, omdat deze in meerdere vormen verkrijgbaar is. Of je nu liever een zacht of hard kussen hebt, met een kapok kussen beschik je altijd over de juiste vorm en zachtheid.
  • Door het gebruik van natuurlijke materialen beschikt het kussen zelf over ventilerende eigenschappen. Dit komt voornamelijk door de open structuur van de vezels. Hierdoor is het kussen ook geschikt voor buikslapers en wordt tevens vocht sneller afgevoerd.

Voordelen van kapok kussens

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk geldt voor iedere kussen dat er ook nadelen zijn. Hoe zwaar deze nadelen wegen is afhankelijk van jouw eigen voorkeur en persoonlijke wensen. Wat veel mensen een nadeel vinden van kapok kussens is dat ze naarmate de jaren vorderen afnemen in volume. Dit is eenvoudig op te lossen door het kussen eens in de zoveel tijd opnieuw te laten vullen, maar dat vraagt natuurlijk wel om extra onderhoud. Bovendien kan een kapok kussen niet zo gemakkelijk gewassen worden. Daardoor is het wel prettig dat het kussen hypoallergeen en zeer hygiënisch is. Hierdoor is wassen ook minder noodzakelijk.

Tips bij het kopen van een kapok hoofdkussen

Wil jij een kapok hoofdkussen aanschaffen? Laat je dan informeren door een beddenspecialist. Dit kan zowel in een fysieke winkel als een webshop. Vertel hierbij duidelijk hoe jouw slaaphouding is (ben je een rug-, zij-, of buikslaper?) en wat jouw wensen zijn. Op basis van die informatie kan een specialist je precies vertellen welk kussen nodig is. Geef het tevens aan als je klachten aan je rug of nek ervaart bij je huidige kussen. Zo kan de specialist zijn advies hierop aanpassen indien nodig.

You may also like