overstappen van energieleverancier.v2

Waarom overstappen naar een andere energieleverancier?


Er zijn mensen die elk jaar weer voor een andere energieleverancier kiezen, maar ook gezinnen die al trouw een jaar of tien bij dezelfde energiemaatschappij blijven. Maar wat is eigenlijk beter? Natuurlijk is er nooit een fout- of een goed antwoord op deze vraag. Toch raden wij wel aan om regelmatig de mogelijkheden bij verschillende energieleveranciers te bekijken. Natuurlijk hoeft dat niet te betekenen dat je elk jaar weer last hebt van die hele rompslomp met contracten doorlezen en het beëindigen van het contract bij de huidige stroomleverancier. Toch kan het geen kwaad om te blijven oriënteren. In dit artikel lees je waarom!

Wees goedkoper uit door leuke acties of kortingen

Elk jaar weer proberen energiemaatschappijen elkaar de loef af te steken. Dit doen ze dikwijls door kortingen te geven als je besluit bij hun een contract af te sluiten of door het voeren van bijzondere campagnes met leuke acties. Als je dit goed in de gaten houdt is het soms mogelijk om goedkoper uit te zijn door over te stappen. In sommige gevallen kan dit dan ook jaarlijks het geval zijn. Val echt niet over een euro of 5, zeker niet als je bij de huidige stroomleverancier prima zit. Overstappen van energiemaatschappij kost immers altijd wat tijd en moeite en voor een minimaal verschil is dat niet rendabel

Tip: check wel altijd het contract na. Als een actie er te mooi uitziet om waar te zijn, is dit vaak ook het geval. Controleer de kleine lettertjes en lees het contract zorgvuldig voordat je je handtekening zet.

Duurzame opties

Zeker anno 2018/2019 zijn we onwijs druk met het bekijken van duurzame opties om stroom op te wekken. Veel mensen zijn al overgegaan op zelfvoorzienende producten, zoals zonnepanelen of de warmtepomp. Toch kan je ook duurzaam wonen door over te stappen naar de juiste energieleverancier. Zo zijn er speciale energiemaatschappijen, zoals Nuon, die de mogelijkheid bieden om over te gaan op groen stroom. Dit stroom wordt opgewekt door wind, water en de zon. Dit zijn vrijwel onuitputbare bronnen en hebben geen nadelig invloed op de aarde. Zo voel je je beter over je stroomverbruik én hoef je zelf geen zelfvoorzienende producten te plaatsen. Wil je dit wel? Bekijk dan samen met een groene stroomleverancier of het mogelijk is om een pakket af te sluiten. Vaak wordt er gebruik gemaakt van zonnepaneelpakketten. Hierbij ontvang je een gehele set zonnepanelen in samenwerking met de energieleverancier.

duurzame energiemaatschappij zonnepanelen

Liever bij een grote of kleine energiemaatschappij?

Er zijn kleinere- en grote energiemaatschappijen in ons land. Het verschil is niet enorm groot. Stroom is immers een homogeen product en zal bij iedereen op dezelfde manier uit het stopcontact komen. Toch is er wel degelijk verschil in klantencontact én prijs. Je hoort maar al te vaak dat mensen kiezen voor een kleinere, en zogenaamd goedkopere, energiemaatschappij en dat dit vervolgens vies tegenvalt. Contracten kloppen niet, contact met de klant is vrijwel niet aanwezig en je bent uiteindelijk veel duurder uit dan dat je kwijt was geweest bij een grote energieleverancier. Wij raden dan ook aan om een contract af te sluiten bij een grotere energiemaatschappij. Zo weet je zeker dat je goed geholpen wordt en dat het contract daadwerkelijk klopt. Ga je toch voor een kleinere maatschappij? Controleer het contract dan zorgvuldig en neem contact op met het bedrijf voor meer informatie.

You may also like