Waarom veganistisch eten lekker en gezond is


Veganistisch eten wordt steeds populairder onder de Nederlandse bevolking. De afgelopen 2 jaar is dit zelfs gestegen met 150%. Dit komt omdat we meer gaan denken aan de dieren en een verantwoorde samenleving. Maar het heeft er natuurlijk ook mee te maken dat het steeds lekkerder wordt om dit te eten. De afgelopen 10 jaar is de smaak van de producten zodanig verbeterd dat er steeds meer mensen komen die enkele dagen veganistisch eten. Daarnaast zijn ook veel producenten hier rekening mee gaan houden in hun producten. Dit zorgt ervoor dat veel Nederlanders dit onbewust doen. Op dit moment zijn het al ongeveer 261.000 mensen die dit doen. Ga jij ook die trend volgen?

Welke soorten vega broodbeleg heb je ?

Veel mensen denken bij Vegan broodbeleg aan bijvoorbeeld hummus of vegan vleeswaren. Maar er is een nog veel groter assortiment aan producten. Neem bijvoorbeeld hagelslag en  vlokken. Je staat hier niet bij stil tijdens de aankoop maar de meeste van deze producten zijn vegan. Daarnaast is er sinds kort ook een Vegan kaas op de markt. Deze verschilt bij lange na niet zoveel van een normale kaas als je denkt. Wanneer je zoiets probeert zul je verbaasd staan over de lekkere smaak. Dit komt omdat het voor veel mensen nieuw is om dit te eten. Ook de nieuwe speculoospasta van Lotus is veganistisch bereid. De vegetarische slager heeft zelfs een assortiment met de populairste snacks daarin zoals saucijzenbroodjes en kroketten. Je kunt dus steeds meer veganistisch krijgen. En de verwachting is ook dat supermarkten en bedrijven hier steeds meer op gaan inzetten. Dit zien we ook met bedrijfskantines al gebeuren.

Snoepgoed wat volledig veganistisch is

Veel mensen vragen zich af wat Vegan snoep is en of kinderen dit wel lusten. Maar wist je dat veel soorten snoep al veganistisch zijn bereid? Merken zoals Haribo en Fruittella maken al jarenlang een veganistisch collectie aan snoep. En bij vegan snoep proef je amper het smaakverschil omdat we dit al langer eten als vandaag de dag. Maar ook veel soorten chocoladerepen zijn op een veganistische manier bereid. Hoe puurder de smaak van een chocoladereep is hoe eerder je er een label op vind. Je kunt dus lekker blijven snoepen alleen moet je voortaan even letten op het labeltje op de verpakking. Hieraan kun je zien of iets veganistisch is. Maar ook hebben steeds meer winkels en supermarkten een grote collectie aan vegan koek en gebak. Hierdoor kun je tijdens een feestje ook verantwoord bezig zijn.

De lekkerste cupcakes met vega bereidingen

De Vegan cupcakes zijn bijna niet van normale cupcakes te onderscheiden. Dit komt omdat je ook veganistisch kunt zijn zonder smaakverlies. Er zijn zelfs mensen die beweren dat de vegan cupcakes lekkerder zijn. Door de zonnebloemolie te vervangen door een plantaardige kun je al vegan bezig zijn. Zo zorg je voor een beter leven voor de dieren. Maar ook draag je bij aan een beter milieu. De uitstoot van CO2 kan zo verlaagd worden namelijk.

 

You may also like