Een wastafel in de slaapkamer, wel of niet doen?


Veel dames kiezen er tegenwoordig voor om een wastafel in de slaapkamer te plaatsen. Ondanks dat deze keuze steeds vaker wordt gemaakt zijn er ook nog genoeg mensen die deze keuze niet snappen. Een wastafel hoort toch bij het toilet of in de badkamer? Als je goed na gaat denken besef je pas hoe praktisch het kan zijn om een wastafel in de slaapkamer te plaatsen. Zeg nou zelf, sta jij niet ook elke dag in de slaapkamer om je make-up en haren in orde te krijgen? Hoe handig zou het dan zijn als je een wastafel tot je beschikking hebt voor je ochtend- en avondritueel? Bovendien kan het ook erg praktisch en ruimtebesparend zijn om een wastafel in de slaapkamer te zetten als de ruimte in de badkamer eigenlijk te wensen overlaat. Zo kan je meer kwijt in de badkamer en geniet je van de praktische voordelen van de wastafel in de slaapkamer. Ondanks dat we begrijpen hoe praktisch het is, zien we ook nog vaak genoeg dat het hoekje met de wastafel een vergeten ruimte is. Een stukje van de slaapkamer dat kil oogt en eigenlijk helemaal geen sfeer bezit. In dit artikel vertellen we je hoe je van de wastafel in de slaapkamer een sfeerbepalend element kunt maken!

wastafel

Een wastafel plaatsen in de slaapkamer

Als je een wastafel wilt plaatsen in de slaapkamer is het van essentieel belang dat er een aansluiting op de waterleiding aanwezig is. In veel oudere woningen is dit standaard zo in de slaapkamer. Bij nieuwere woningen zie je dit echter minder vaak. Het is uiteraard mogelijk om leidingen door te trekken, maar dit kan wel een hoop gedoe zijn. Wij raden dan ook aan om een wastafel enkel in de slaapkamer te plaatsen als hier al de mogelijkheid voor bestaat.

 Maak een mooi hoekje

Het is uiteraard allereerst belangrijk dat je veel aandacht besteed aan het hoekje met wastafel. Je kunt er zelfs voor zorgen dat de wastafel de eyecatcher wordt van de slaapkamer. Zo is het belangrijk dat je niet alleen nadenkt over de uitstraling van de wastafel zelf, maar ook over de kraan die daarbij hoort. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten kranen en niet elke kraan is even geschikt voor een wastafel, denk bijvoorbeeld aan een hoge keukenkraan. Daarnaast kun je er voor kiezen om dit hoekje uit te lichten. Breng hiervoor sfeerverlichting aan en gebruik een vloerkleedje om het geheel te accentueren.

keukenkraan

Maak gebruik van accessoires

Vrijwel iedere vrouw weet hoe belangrijk het is om accessoires te gebruiken in de slaapkamer. Waarom zou dat dan niet bij de wastafel mogelijk zijn? Gebruik een trendy tandenborstelhouder, een mooie collectie handdoeken en washandjes en stal je make-up uit als een ware stylist. Tip: maak een waar beautyhoekje in de slaapkamer. Plaats de kaptafel, de wastafel en een grote spiegel dicht bij elkaar en accentueer dit gedeelte met mooie lampen en leuke accessoires. Zo creëer je binnen no-time meer sfeer in de slaapkamer en laat je echt je vrouwelijke kant zien. Bovendien bespaar je zo ontzettend veel kastruimte in de badkamer én die kun je vervolgens weer vullen met allerlei praktische zaken. Een echte win-win situatie dus!

 

You may also like