cv haard in huis

Wat is een CV haard?


Vrouwen zijn vaker milieubewust bezig. Een CV-haard geeft u de mogelijkheid om op een sfeervolle manier uw huis duurzaam te verwarmen. Een CV-haard is eigenlijk een vervanging voor de centrale verwarming, maar dan met de warmte en gezelligheid van een echte haard.

Twee systemen

Een CV-haard kent twee systemen. Bij het ene systeem is de CV-haard rechtstreeks gekoppeld aan het verwarmingssysteem. Bij het andere systeem kan de CV-haard haar warme water aan een buffervat leveren.

Hoe werkt een CV-haard?

Nu duidelijk is wat een CV-haard is en welke systemen er te onderscheiden zijn, is het tijd om de werking van een CV-haard uit te leggen. Een CV-haard is voorzien van een warmtewisselaar. Wanneer een CV-haard aan staat, wordt deze warmtewisselaar verwarmd, welke op zijn moment weer het water verwarmt dat er doorheen loopt. Dit water kan, zoals gezegd, rechtstreeks worden geleverd aan de verwarmingen, maar het is ook mogelijk om dit water op te slaan in een buffervat. Vervolgens kan dit opgeslagen water worden gebruikt om bijvoorbeeld de vloer te verwarmen.

Wat heeft u nodig om een CV-haard te laten functioneren?

Ten eerste heeft u een CV-systeem nodig. Om het water te kunnen vervoeren, is een pompset nodig. Verder heeft u een temperatuurbeveiliging nodig, zodat de temperatuur continu wordt gecontroleerd. Daarnaast zijn er enkele optionele onderdelen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om een buffetvat aan te sluiten. Het water dat hier in wordt opgeslagen, kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het douchen. Verder is het mogelijk om een CV-houthaard te combineren met een zonneboiler. Op zonnige dagen wordt het water dan verwarmt middels de zonnepanelen, terwijl in de winter het water wordt verwarmd middels de houtkachel.

open haard

Voordelen CV-haard

Er is een aantal voordelen te benoemen van een CV-haard. Allereerst bespaar je fors op de stookkosten, omdat er met een CV-haard meerdere ruimtes tegelijk verwarmd kunnen worden. Daarnaast is het verwarmen van uw woning vele malen gezelliger met een CV-haard dan middels de centrale verwarming. Zo kunt u genieten van een mooi vuurbeeld terwijl u zich opwarmt bij de haard. Verder hoeft een CV-haard niet handmatig aangestoken te worden. Dit gebeurt middels de elektronische bediening en de geïntegreerde thermostaat. Tot slot draagt u uiteraard bij aan een gezonder milieu. Het systeem van de moderne CV-haard valt immers onder Bio-energie, wat inhoudt dat, in dit geval het warme water, wordt hergebruikt om het gehele huis te verwarmen.

CV haarden in diverse soorten en maten

Een CV-haard is in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Zo kunt u kiezen voor een CV-haard op hout, pellets of gas. Daarnaast zijn er verschillende stijlen mogelijk. Van modern tot klassiek. Er is voor ieder wat wils.

Kortom, een CV-haard is perfect voor mensen die graag een steentje bijdragen aan een beter milieu. Er wordt flink bespaard op de gasrekening en het is nog gezellig ook. Bent u op zoek naar een CV-haard of wilt u graag nog wat extra informatie? Ga dan naar www.haardenexpert.nl of neem telefonisch contact met ons op!

Bent u op zoek naar een CV-haard? Neem dan een kijkje op onze website. Of kom naar onze showroom waar wij u onder het genot van een bakje koffie of thee kunnen voorzien van advies op maat.cv haard in huis

You may also like