Wat is Zweeds rabat en wat zijn hier de voordelen van_

Wat is Zweeds rabat en wat zijn hier de voordelen van?


Wil je een nieuw tuinhuisje, houten hok of misschien wel luxe schuur bouwen? Dan is het natuurlijk eerst belangrijk om geschikt materiaal te kiezen. De meeste mensen denken dan direct aan hout. Hout wordt immers veelvuldig toegepast bij soortgelijke bouwprojecten. Maar heb je er ook wel eens aan gedacht om zweeds rabat te gebruiken? Misschien niet, want dit materiaal is nog lang niet zo bekend als hardhout. Toch kan het gebruik hiervan wel degelijk veel voordelen opleveren.

Ben jij benieuwd wat Zweeds rabat precies is? En van welke voordelen ten opzichte van hardhout je eigenlijk profiteert als je dit materiaal gebruikt? Lees dan snel verder!   

Zweeds rabat: wat is dat eigenlijk?

Bij de term Zweeds rabat gaat er bij de meeste mensen nog geen belletje rinkelen. Wat is het precies?

Een rabat is een bouwmateriaal wat qua uitstraling precies op hout lijkt en ook zo aanvoelt. Toch zijn er ook verschillen, want de planken zijn slechts een mengsel van FSC-gecertificeerde houtvezels en hoogwaardig kunststof. Opvallend voor dit bouwmateriaal is dat er vooral aan duurzaamheid en het milieu wordt gedacht. Het kunststof is gemaakt van gerecyclede producten en de houtvezels komen enkel van FSC-gecertificeerde planken. Zweeds rabat pas dan ook perfect in onze huidige groenere samenleving.

Zweeds rabat is een zeer eenvoudig bouwmateriaal. De onderkant bestaat uit een speciale groef en een gesculpte rand. Door die constructie kunnen de planken eenvoudig in en uit elkaar geschoven worden, waardoor je binnen mum van tijd een gehele constructie kunt bouwen.

Voordelen van Zweeds rabat

Maar waarom zou je kiezen voor Zweeds rabat als deze qua uitstraling bijna identiek aan hout is? Waarom kiezen steeds meer mensen dan toch voor Zweeds rabat? Dit heeft meerdere redenen en komt voornamelijk doordat rabat veel voordelen kent ten opzichte van bijvoorbeeld hardhout. Deze voordelen zetten wij hieronder voor jou op een rijtje:

  • Zweed rabat is zeer onderhoudsvriendelijk. Dat is ook niet zo vreemd, want de onderdelen bestaan voornamelijk uit polymeren (kunststof). Hierdoor heb je jarenlang plezier van de rabatdelen, zonder dat je deze ieder jaar opnieuw moet schilderen, schuren of beitsen. Dat scheelt jou een hoop werk en zorgt bovendien ook nog eens voor een veel mooier resultaat!
  • Rabat is zeer vochtbestendig. Hierdoor is het een uitstekende keuze voor constructies buitenshuis. Daarnaast zullen de onderdelen ook veel minder snel verkleuren of rotten, waardoor je langer van een mooi resultaat geniet.
  • De rabatdelen worden eenvoudig in elkaar geschoven, waardoor je van een zeer hoog gebruiksgemak Ideaal voor de handige doe-het-zelver!
  • Het grootste voordeel van Zweeds rabat is dat deze zeer milieuvriendelijk Er wordt enkel van FSC-gecertificeerde houtvezels gebruik gemaakt. Hierdoor hoeven er geen extra bomen gekapt te worden. Daarnaast zijn de kunststoffen allemaal afkomstig van gerecycled materiaal.

Ben jij van plan om binnenkort een tuinhuisje of schuur in de tuin te bouwen? Denk dan niet direct aan de meest voor de hand liggende materialen, maar overweeg dan ook zeker eens het gebruik van Zweeds rabat!

You may also like