Wat kan je niet vergeten bij een verhuizing

Wat kan je niet vergeten bij een verhuizing?


Heb je een verhuizing op de planning staan? Dan is dit vast een stressvolle periode voor jou. Dit is niet zo vreemd, want je moet toch met heel veel rekening houden om dit alles goed te doen. Om je hier een beetje te ondersteunen, willen we je graag enkele tips meegeven waarmee je rekening kan houden wanneer je verhuist binnenkort.

Enkele zaken waarmee je rekening kan houden bij een verhuizing

  • Een van de zaken waarmee je rekening dient te houden, is de verhuis zelf van je meubels. Dit is soms heel delicaat, denk maar aan glazen kasten en dergelijke. Hoe kan je je meubels wat meer gaan beschermen hiervoor? Door gebruik te maken van verhuisdekens. Hiervoor dien je dan ook tijdig deze te voorzien.
  • Heb je een fysieke beperking? Dan kan je je beter vooraf voorbereiden door een verhuisfirma in te schakelen. Dit kan je beter vooraf goed regelen, zodat je niet op het laatste moment dit nog moet regelen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor wanneer je al wat ouder bent, geen tijd hebt om te helpen verhuizen, of wanneer je gewoon geen transport hebt om dit te regelen. Een goede voorbereiding door tijdig te beginnen is het halve werk. Wanneer je hier tijdig aan start, dan kan je verschillende offertes van verschillende bedrijven aanvragen en deze met elkaar gaan vergelijken. Zo betaal je ook nooit te veel voor deze diensten.
  • Vergeet ook de praktische zaken niet: overstappen van gasmaatschappij, watermaatschappij en elektriciteitsmaatschappij. Zo kan je genieten van je nutsvoorzieningen in je nieuwe woning, zonder te blijven betalen voor de diensten in je oude woning uiteraard.
  • Vergeet je adreswijziging niet door te geven bij de gemeente. Dit is een verplichting. Anderzijds moet je dit ook doen bij de belangrijke diensten waarvan je rekeningen of reclame krijgt. Vaak weten officiĆ«le instanties zoals de belastingen dit al, maar je internetprovider weet dit bijvoorbeeld niet automatisch. Vergeet dit dus zeker niet tijdig door te geven.
  • Vaak hebben veel mensen toch heel wat meer spullen dan ze vooraf eigenlijk doorhebben. Het is dus geen slecht idee om tijdig voldoende verhuisdozen te voorzien en tijdig te beginnen inpakken.
  • Wil je graag hulp bij het verhuizen van je spullen door vrienden en familie? Vergeet dit dan ook niet tijdig aan te vragen bij hen. Iedereen heeft het druk de dag van vandaag.
  • Heb je een nieuwe woning gekocht? Dan is het altijd handig om een nieuwe sleutel te laten bijmaken. Je weet maar nooit uiteraard.
  • Misschien willen je nieuwe huurders of de kopers wel een deel van je spullen overnemen waardoor je deze niet meer mee hoeft te verhuizen? Bespreek dit tijdig met hen, zo weet je beter wat je niet hoeft te verhuizen.

verhuizen tips

Dit zijn alvast al enkele bruikbare tips die je kan hanteren bij je verhuis binnenkort. Wanneer je er nog zoekt, zoek dan zeker nog even verder op het internet. Veel succes!

You may also like