Wat te doen met je haar in deze hitte?

Wat te doen met je haar in deze hitte?


Het is heel vervelend als het heel warm is en je haar zit ook nog eens in de weg. Dan is de koelte al helemaal ver te zoeken. Gelukkig zijn er een aantal simpele oplossingen om je kapsel zo koel mogelijk te houden. Het is bovendien ook belangrijk om je haar tijdens hete zomerdagen wat extra aandacht te schenken. Hoe je dat doet ontdek je allemaal hier.

Geef je haar extra aandacht

Het is bij extremere weersomstandigheden zeker aan te raden om je haar wat extra te verwennen. Je haar droogt door de zon en de warmte namelijk wat sneller uit. Gebruik bijvoorbeeld Redken shampoo om je haar in de basis goed te verzorgen. Denk je ook aan je handen die tijdens de hitte ook veel te verduren hebben. Een handcrème biedt uitkomst om je handen net als je haar in topconditie te houden.

redken shampoo

Lang haar? Draag het in een paardenstaart

Je hebt bij lang haar natuurlijk meer last van de hitte dan wanneer je een kort kapsel hebt. Lang haar bedekt je nek en daardoor krijg je op warme dagen extra warm. Een simpele oplossing daarvoor is je haar in een paardenstaart te dragen. Zet de staart wat hoger op je hoofd vast, zoals bij een klassieke paardenstaart. Dan weet je zeker dat je haar niet in je nek valt en heb je een luchtig kapsel.

Steek je haar op

Het is bij lang haar ook nog mogelijk om je haar op te steken. Draai een knot en zet deze bovenop je hoofd vast. Het is trendy om een warrige knot te maken, maar als de slierten je in de weg zitten door de hitte maak je de knoet maar beter strak en netjes.

Ga naar de kapper

Als je een kort model hebt, waarvan het haar net wat te lang is gegroeid, ondervind je daar last van als het warm is. Het is dan ook een uitstekend idee om de kapper met een bezoek te vereren en je model weer even bij te laten knippen. De kapper knipt het kapsel in je nek weer kort en zo stap je weer koeltjes naar buiten. Heb je halflang haar? Dan is het misschien tijd om de knoop door te hakken en weer voor een kort kapsel te gaan. Een pixiecut is helemaal in en super koel om tijdens warme dagen mee rond te lopen.

You may also like