Welk matras heb ik nodig voor mijn nieuwe boxspring?


Dolblij ben je met je allernieuwste aankoop voor de slaapkamer. Eindelijk een eigen boxspring. Het ultieme gevoel van comfort in je eigen huis ervaren. Meer heb je niet nodig. Of toch wel? Een optimaal ligcomfort bereik je immers niet alleen met het kopen van een nieuwe boxspring. Hier is ook een goed matras voor nodig. Maar welke matrassen zijn nu eigenlijk geschikt voor een boxspring? Waar moet je op letten? Dat lees je in dit artikel.

Verschillende type matrassen

Het is goed om te weten dat er tegenwoordig enorm veel keus is op het gebied van matrassen. Misschien wel een beetje té veel keus, want hierdoor is het logisch als je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig is er ook goed nieuws, want eigenlijk kan vrijwel ieder matras op een boxspring worden gebruikt. Natuurlijk is het hierbij wel belangrijk dat je voor het juiste formaat kiest, want boxspring zijn over het algemeen uiteraard iets breder dan gewone bedden. Het gaat er dus eigenlijk niet zozeer om dat je een matras kiest die bij jouw geweldige goedkope boxspring past, maar vooral dat deze aan alle wensen voldoet. Hierbij zijn enkele pijlers belangrijk om rekening mee te houden. Heb je bijvoorbeeld last van allergieën? Transpireer je snel? Heb je lichamelijke klachten?

goedkope boxspring

Op basis van die informatie vind je eenvoudig een matras die bij jou past. Hieronder zetten we de meest verkochte matrassen op een rijtje. Op basis van hun persoonlijke eigenschappen is het maken van een definitieve beslissing direct een stuk gemakkelijker.

Koudschuim matras

Koudschuim matrassen staan vooral bekend om hun uitstekende ventilerende eigenschappen. Ze beschikken over een zogenaamde open celstructuur waardoor ze veel beter in staat zijn om vocht af te voeren. Dit is dan ook een zeer prettig matras voor mensen die het snel warm hebben en sneller transpireren. Het matras voert vocht in een razendsnel tempo af, waardoor deze mooi blijft en minder snel vochtig zal worden. Ook vindt er veel minder snel kuilvorming plaats, iets wat het ligcomfort zeker ten goede zal komen. Een koudschuim matras wordt ook veel geadviseerd aan mensen die kampen met een hoger lichaamsgewicht.

Pocketvering matras

Pocketvering matrassen zijn misschien wel de meest verkochte matrassen van dit moment. Ze zijn uitermate sterk in het reguleren van vocht en beschikken over een hoog ventilerend vermogen. Hierdoor worden ze vaak gekocht door mensen die het snel te warm hebben of veel transpireren. Daarnaast zorgen de pocketveren voor een optimaal ligcomfort doordat ze de zogenaamde belangrijke zones van de rug optimaal ondersteunen. Hierdoor behoudt de ruggengraat haar natuurlijke kromming tijdens het slapen. Zo ervaar je minder lichamelijke ongemakken.

Polyether matrassen

Polyether matrassen zijn met name geschikt voor mensen met een krap budget. Opvallend voor dit matras is de gesloten celstructuur. Daardoor isoleert het matras ontzettend goed. Wel maakt dit het matras minder geschikt voor mensen die het snel warm hebben of veel transpireren, want het matras houdt veel meer warmte en vocht vast dan bijvoorbeeld een pocketvering matras of een koudschuim matras. Groot voordeel van polyether is dat het veel ondersteuning geeft aan de ruggengraat en ook nog eens antiallergisch is door de synthetische eigenschappen.

You may also like