Welke bank past het beste bij jou?

Welke bank past het beste bij jou?


Bij het uitzoeken van een nieuwe bank kom je voor heel veel verschillende keuzes te staan. Dat geeft letterlijk stof tot nadenken. Kies je bijvoorbeeld voor een ‘gewone’ bank, een hoekbank of misschien zelfs wel een u-bank? Natuurlijk hebben alle banken zo hun eigen voor- en nadelen. Naast de vorm van de bank spelen ook de huidige woontrends een belangrijke rol in jouw keuze. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van iedere bank op een rijtje. Onthoud natuurlijk wel dat het er uiteindelijk om gaat wat jij het mooist en fijnst vindt. Daar kan geen woontrend of vooroordeel tegenop!

 

Wanneer spreken we over een gewone bank?

Praten over een ‘gewone’ bank klinkt misschien een beetje vreemd. Wanneer is een bank immers anders dan normaal? Iedere bank beschikt toch over dezelfde rol in het interieur? Toch kunnen we wel onderscheid maken.

Met een gewone bank bedoelen we meestal een twee- of driezitter. Dit is altijd een rechte bank. Geen rare tierelantijntjes of hoeken. Rechttoe, rechtaan. Voorheen werden deze banken vooral gecombineerd met fauteuils of andere twee- en driezitters. Zo werd er met behulp van meerdere bankstellen en loungestoelen voldoende zitplaatsen gecreëerd. Door de komst van onder andere hoekbanken en u-banken is de functie van gewone banken eigenlijk komen te vervallen. Gelukkig betekent dit niet dat we ze nooit meer zien in de Nederlandse interieurs. Dankzij de huidige woontrends genieten we nog steeds heel vaak van de uitstraling van gewone banken.

Het voordeel van een gewone bank is dat deze lang en slank is, hierdoor past hij zich als een kameleon in ieder interieur aan. Ook kunnen ze eenvoudig verplaatst worden naar een andere locatie, ze bestaan immers uit één rechte stuk.

Het nadeel van gewone banken is dat je vrijwel altijd extra banken of fauteuils aan moet schaffen om voldoende zitplaatsen te creëren. Ook kan je doordat je naast elkaar zit minder goed communiceren op de bank.

Voor- en nadelen van een hoekbank of u-bank

Door de komst van de hoekbank en de u-bank zijn de meest traditionele banken een beetje naar de achtergrond geschoven. Eindelijk was het mogelijk om in één keer heel veel zitplaatsen te creëren en mensen aan te kijken tijdens het voeren van gesprekken op de bank. Heerlijk languit liggen na een lange werkdag. Een hoekbank maakt dit allemaal mogelijk. Een hoekbank of u-bank kent zo ontzettend veel voordelen. Maar wat is precies het verschil?

Eigenlijk is het heel simpel. Een hoekbank beschikt meestal over één hoek en een liggedeelte. Bij een u-bank zijn er twee verschillende liggedeeltes aanwezig. Daardoor is een u-bank vooral heel prettig in grote gezinnen of als jullie graag allebei languit liggen.

Voor- en nadelen u-bank

Natuurlijk kennen dit soort banken niet alleen voordelen. De grootte van de bank maakt hem er niet echt praktischer op. Vaak past hij slechts in één hoek, waardoor je de opstelling van het interieur niet naar wens kunt aanpassen. Daarnaast is een bank van deze grootte niet voor iedere woonkamer geschikt. Weeg daarom alle voor- en nadelen zorgvuldig tegen elkaar af. Zo vind je de bank die het beste bij jou past!

You may also like