Welke kamerplant kiezen

Welke kamerplant kiezen?


Planten in huis zijn helemaal hot. Niet alleen als we kijken naar de huidige woontrends, eigenlijk is dit altijd zo geweest. Dat is ook helemaal niet zo vreemd. De mens blijft behoefte hebben aan de natuur. Als we iedere dag binnen zouden blijven en bijna geen zonlicht zouden zien, zal ons humeur sterk verlagen en nemen we niet voldoende vitamines op. Natuurlijk komt iedereen gelukkig vrijwel iedere dag buiten, maar toch is dit niet zo vaak als je zou willen. Met grote kamerplanten voor binnen haal jij de natuur naar je eigen huis! Planten zijn niet alleen ware eyecatchers voor iedere ruimte, maar geven jouw humeur een fijne boost en ventileren de lucht voor een schonere leefomgeving. Genoeg redenen om voor een kamerplant te kiezen, maar waar let je op als je er één aan gaat schaffen? Het aanbod is immers enorm groot. Welke kamerplant past bij jou?

Tijd

Wij vrouwen zijn dol op planten en natuurlijke elementen binnen onze woningen. Hiermee is het decoreren van een huis een waar feestje. Toch kiezen we minder vaak voor kamerplanten. Simpelweg omdat we over te weinig tijd beschikken. We weten immers allemaal dat de meeste planten veel onderhoud nodig hebben om mooi te blijven. Ondanks onze voorliefde voor de uitstraling van kamerplanten, schiet de verzorging er al snel bij in. Het zou dan uiteraard zonde zijn als de plant snel aan kwaliteit (en levensduur) inlevert.

Ben jij dol op planten, maar heb je weinig tijd voor veel onderhoud? Dan hebben we goed nieuws! Er zijn tegenwoordig enorm veel onderhoudsarme kamerplanten. Zo geniet je wel van de lusten, maar niet van de lasten. Denk bijvoorbeeld aan een XXL Cactus,  Alocasia Sarian of een Beaucarnea.

Alocasia Sarian

Alocasia Sarian copyright Chic Plants bv

XXL Cactus

XXL Cactus copyright Chic Plants bv

Beaucarnea

Beaucarnea copyright Chic Plants bv

Wensen

Natuurlijk is het ook belangrijk om bij jezelf af te vragen wat je precies in een kamerplant zoekt. Wat verwacht je? Ben je dol op een groene kamerplant met een geweldige natuurlijke uitstraling of wil je een plant die ieder jaar gaat bloeien? Wil je een zeer hoge of juist een lage kamerplant?

Op basis van de bovenstaande antwoorden is het een stuk eenvoudiger om de juiste kamerplant te kiezen. Ga gewapend met jouw wensen naar een speciaalzaak of breng een bezoekje aan een kwalitatieve webshop en bespreek wat de mogelijkheden zijn. De medewerkers hebben jarenlang ervaring in het verkopen en houden van planten. Zij weten je dus precies te vertellen welke plant het beste bij jouw wensen en eisen past.

Verzorgingsadvies

Heb je eindelijk de knoop doorgehakt en koop jij binnenkort je eerste kamerplant? Hou dan altijd goed rekening met het gegeven verzorgingsadvies. Dit kan je vergelijken met het advies dat je bij tuinplanten altijd op het kaartje ziet staan. Hierop is te lezen hoeveel licht de plant nodig heeft, hoeveel vocht, of hij baat heeft bij bemesting en of er nog extra onderhoud nodig is.

Schroom je vooral niet om extra verzorgingsadvies aan te vragen. Als je een plant mooi wilt houden is het immers belangrijk dat je aan het advies voldoet. Zelfs bij onderhoudsarme planten zijn er altijd wel dingen waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid vocht en de perfecte locatie van de plant. Door het verzorgingsadvies goed op te volgen, geniet jij altijd van een prachtige kamerplant. Op welke plant jouw keuze ook is gevallen!

You may also like