Sport BH

Welke sport bh is geschikt voor jou?


 

Of je nu een grote of een kleine cupmaat hebt, een sport bh is een must have voor alle vrouwelijke sporters. Niets is immers zo vervelend als hardlopen met een stel borsten die alle kanten op vliegen! Maar welke sport bh past nu het beste bij jouw lichaam en de sport(en) die je beoefent of wilt gaan beoefenen? In dit artikel leg ik je uit waar je op moet letten en welke sport bh’s je het beste in huis kunt halen.

Low impact, medium impact en high impact bh’s

Misschien ben je al op zoek gegaan naar de juiste sport bh en heb je bovenstaande termen al ergens voorbij zien komen. De aanduidingen spreken al een beetje voor zich, maar ik zal ze alle drie hier toch nog even toelichten.

 

De low impact bh is geschikt voor low impact sporten zoals yoga en pilates. Bij dergelijke sporten maak je immers niet hele enthousiaste sprongen waardoor veel ondersteuning niet een noodzakelijkheid wordt. Dat gezegd hebbende raad ik je aan om altijd een medium of high impact bh te kiezen wanneer je over een grotere cupmaat beschikt, ongeacht welke soort sport je wilt gaan beoefenen.

 

De high impact sport bh is ontworpen voor de meer actieve sporten zoals hardlopen, tennis, hockey en paardrijden. Dit type sport bh is in veel gevallen gemaakt van materiaal dat extra stevig is en niet-elastisch.

 

Vaak hebben merken alleen sport bh’s in hun collectie die of low impact of high impact zijn. De medium impact bh zit, zoals de naam al doet vermoeden, hier dus precies tussenin. Dit type sport bh biedt net even wat meer steun dan de low impact bh en net iets minder dan de high impact bh. De medium impact bh’s zijn prima geschikt voor sportactiviteiten zoals wandelen en fietsen.

De sport bh’s van Craft

Voor vrouwen met niet al te grote borsten raad ik de Craft sport bh’s aan. Deze sport bh’s zijn zo ontworpen dat draagcomfort en zware inspanning hand in hand gaan. Het materiaal is namelijk zacht en ademt goed door, terwijl de ondersteuning ook goed is en de pasvorm sportspecifiek.

 

Het kledingmerk heeft grofweg twee soorten sport bh’s, de ‘standaard’ sport bh en de zogenaamde bikebra. Het standaardmodel is te gebruiken bij sporten als hardlopen, fitness, tennis, rugby en hockey. De bikebra is speciaal ontworpen voor triatletes en wielrensters. De bikebra zorgt met zijn niet iets andere pasvorm dat deze een stuk lekkerder zit op de fiets.

De sport bh’s van Shock Absorber

Voor vrouwen die wat grotere borsten hebben raad ik de sport bh’s van Shock Absorber aan. De Shock Absorber bh’s bieden veel meer steun dan bijvoorbeeld de bh’s van Craft. Shock Absorber hanteert standaard bh maten en biedt bh’s aan voor veel verschillende soorten sporters en lichaamsvormen. Met name voor de beginnende sporter of de vrouw die al de 30 is gepasseerd is de Shock Absorber bh heel prettig om te dragen tijdens het sporten.

You may also like