Overkapping-van-aluminium

Welke terrasoverkapping kopen


Terrasoverkappingen zijn de laatste jaren flink in populariteit gegroeid. Daardoor heb je als consument meer keuze dan ooit. Maar meer keuze betekent ook dat het lastiger kan worden om de juiste terrasoverkapping te kiezen. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal belangrijke aspecten die je in je achterhoofd kunt houden bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Overkapping als aanbouw of een vrijstaande constructie

In de basis heb je keuze uit een terrasoverkapping die je tegen je huis aan kunt bouwen waardoor je als het ware een extra grote huiskamer krijgt of je kunt er voor kiezen om een vrijstaande constructie in je tuin te plaatsen. Hierbij is het overigens van belang dat een terrasoverkapping tegen je woning niet is te vergelijken met een serre. De constructie is namelijk niet geïsoleerd, waardoor het in de wintermaanden niet comfortabel is om eronder te zitten, tenzij je een terrasverwarming hebt.

Het grote voordeel van een vrijstaande constructie, is dat je hem kunt plaatsen waar je maar wilt, zolang de ondergrond maar stevig genoeg is om het gewicht te dragen. Bovendien neemt een overkapping die tegen je huis is aangebouwd wat daglicht uit je huiskamer weg, daar heb je met een vrijstaande terrasoverkapping met doek geen last van.

Wel of geen zijwanden

Terrasoverkappingen zijn er in verschillende soorten uitvoeringen. Zo heb je modellen met alleen een dak, zodat je enkel een schaduwrijke plek in je tuin hebt. Er zijn echter ook terrasoverkappingen verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld de glasoase van het Duitse merk Weinor, die geheel zijn afgesloten. Het grote voordeel van de glasoase, is dat je de wanden afzonderlijk van elkaar kunt openen of sluiten. Hierdoor heb je zelf de regie in handen voor wat betreft de hoeveelheid wind onder overkapping.

De omvang van de constructie

Terrasoverkappingen ogen behoorlijk groot, maar zodra je er tuinmeubelen onder zet en eventueel nog wat planten, zal je zien dat je al veel ruimte kwijt bent. Het is daarom goed om na te denken over met hoeveel mensen je graag onder de overkapping zou willen zitten, zonder dat je daarbij op elkaars schoot zit.

Het materiaal waaruit de overkapping is opgebouwd

Een terrasoverkapping wordt van aluminium of van hout gemaakt. Een houten constructie kan een schitterende aanwinst zijn voor als je wilt dat je woning een landelijke uitstraling krijgt. Een aluminium constructie daarentegen geeft je woning en moderne strakke look. Voor wat betreft hout is het van belang dat je beseft dat sommige houtsoorten onderhoud behoeven. Als je geen zin hebt om dat werk uit te voeren, dan kun je het beste voor een aluminium overkapping kiezen.

Bezoek speciaalzaken

Omdat er zoveel verschillende soorten terrasoverkappingen zijn, is het aan te raden om bij een speciaalzaak in overkappingen langs gaan om de constructies in het echt te zien. Ook kun je op die manier de kwaliteit van de gebruikte materialen ervaren en kan de adviseur je voorzien van een passend advies. En dat is wel zo prettig, want als je straks in de tuin zit met een terrasoverkapping die achteraf gezien niet aansluit bij je wensen, dan is het tuinplezier snel voorbij!

 

You may also like