welke verf babykamer

Welke verf kies je voor de babykamer?


Er is een baby op komst! Eindelijk hebben jullie het heugelijke nieuws gedeeld met naasten. De maanden lijken voorbij te vliegen en het wordt hoog tijd om wat inspiratie op te doen voor de babykamer. Een leuke klus, wellicht eentje waar je al jaren naar uit kijkt, maar hoe pak je dit aan? Allereerst is het belangrijk om over een goede basis te beschikken. Daarom kiezen veel toekomstige ouders voor een nieuwe kleur op de muur Maar waar moet je allemaal op letten bij het schilderen van de babykamer?

Wanneer de babykamer verven?

Heb je besloten om de babykamer een nieuwe kleur te geven? Wacht hier dan niet te lang mee. Verf kan namelijk over schadelijke stoffen beschikken. Ben je in verwachting? Ga dan nooit direct zelf aan de slag met de verfroller, maar lees eerst uitvoerig de beschrijving op het verfblik. Hier vind je niet alleen de kleurcodering, maar hierop wordt ook aangegeven of de verf schadelijk is voor zwangere vrouwen en jonge kinderen. Laat het verven dus gerust aan je partner over.

Extra tip: wanneer je het verven overlaat aan je partner is het belangrijk om samen de juiste kleur uit te kiezen. Als je oog is gevallen op een witte kleur is het belangrijk om de kleurcodering door te geven. Wit is immers in allerlei verschillende gradaties verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor RAL 9001 als je wilt genieten van een crème witte kleur. Zo weet je zeker dat je partner met de juiste verf thuis komt!

Het schilderen van de babykamer doe je bij voorkeur in de eerste 6 maanden van de zwangerschap. Bij het schilderen kunnen er schadelijke dampen vrijkomen die het pasgeboren kind kunnen schaden. Als je het klusje tijdig uitvoert, kan de ruimte voldoende geventileerd worden en zijn alle schadelijke dampen verdwenen als je de kleine thuis verwelkomt.

schilderen

Schadelijke stoffen sneller verdampen

Het is niet altijd mogelijk om op tijd met de babykamer te beginnen. Soms moet er gewacht worden op een verbouwing, verhuizing of slaapt de oudste nog in die kamer. Dit soort situaties zijn niet goed voor de bloeddruk en zeker niet als ook de nesteldrang toeslaat. Na het lezen van de bovenstaande feiten slaat de angst om je hart. Wat als we te laat zijn met het schilderen van de babykamer?

Gelukkig zijn er slimme manieren om de babykamer snel te ontdoen van schadelijke stoffen. Het is misschien geen energiebewuste keuze, maar werkt wel: zet de verwarming op volle kracht in de kamer en ventileer ondertussen goed. Door de warmte verdampen de schadelijke stoffen sneller, waardoor ze binnen mum van tijd worden afgevoerd. Het is hierbij wel belangrijk dat je goed blijft ventileren. De dampen moeten de kamer wel kunnen verlaten.

Verf op waterbasis

Tegenwoordig kun je gelukkig ook kiezen voor kindvriendelijke verf. Dit betreft meestal verf op waterbasis en is niet schadelijk voor de zwangere vrouw of het ongeboren kindje. Heb je net verf gekocht waar toch schadelijke stoffen in verwerkt zijn? Vraag dan of iemand anders de kamer voor jou wilt verven. Zelfs in een vroeg stadium van de zwangerschap kunnen de vrijgekomen dampen voor gezondheidsrisico’s van het ongeboren kind zorgen. Veiligheid boven alles!

Welke kleur kiezen?

Verf kopen voor de babykamer. Het klinkt zo gemakkelijk, maar is het allerzins niet. Het kiezen van de juiste kleur is altijd weer enorm lastig. Meestal is het aan te raden om neutrale kleuren in de babykamer te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleuren met de RAL 9010 codering, dit wordt ook wel zuiver wit genoemd en geeft de babykamer een zachte uitstraling. Wil je het liever wat bonter? Breng dan wat extra kleur in de kamer door het gebruik van accessoires of kleurrijke meubels.

RAL 9010 verf

You may also like