Vloeren

Welke vloer past bij mij?


Een mooie en praktische vloer draagt bij aan het woongenot in huis. De vloer vormt de basis voor ieder interieur. Daarom is het van groot belang dat deze met uiterste zorg wordt gekozen. Daar ligt direct ook het grootste dilemma voor de meeste vrouwen. Het maken van de juiste keuze is niet gemakkelijk als het aanbod zo extreem groot is. Van houten vloeren tot PVC, op escovloeren.nl zien we dat alles mogelijk is. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Weet je niet welke vloer het beste bij jou past? Met behulp van de volgende tips helpen wij jou alvast een handje op weg.

Voor welke ruimte zoek je een geschikte vloer?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken voor welke ruimte je precies een vloer zoekt. Voor de slaapkamer heb je misschien andere wensen dan voor de woonkamer. Zo kan het in de woonkamer fijn zijn als de vloer eenvoudig te reinigen is, maar is het in de slaapkamer weer belangrijker dat deze behaaglijk aanvoelt. Er kunnen enorm veel verschillende redenen zijn waarom je per ruimte een andere vloer zoekt.

Tegenwoordig zien we vaak dat mensen in iedere ruimte dezelfde vloer leggen. Dit doen ze om meer eenheid in huis te creëren. Dit past dan ook wel bij een strak en modern interieur, maar dat betekent zeker niet dat iedereen dit moet doen. Een beetje afwisseling kan ook heel mooi en verrassend zijn. Daarnaast kan je zo de functie van de kamer goed benadrukken. Kies zelf wat bij jou en de ruimte past.

Weinig onderhoud

Zoek je door gezondheidsproblematiek naar een vloer die weinig onderhoud nodig heeft? Of heb je gewoon weinig zin en tijd om een vloer goed te onderhouden? Ook hierop kan je jouw keuze baseren. Zo is vinyl een zeer onderhoudsarme vloer. Deze is makkelijk te onderhouden, ontzettend duurzaam en isoleert ook nog eens goed. Daarnaast is deze vloer gemakkelijk schoon te houden. Even stofzuigen en dweilen en voilà! De vloer ziet er weer als nieuw uit. Dit is zeker fijn als je vaak last hebt van luchtwegproblemen, zo adem je minder snel stofdeeltjes in en hou je de luchtwegen schoon. Is vinyl toch niet helemaal de ideale vloer voor jou? Beschouw laminaat dan als een uitstekende tweede keuze.

Laminaat

Budget

Natuurlijk is het ook belangrijk om binnen het budget te blijven. Ben je op zoek naar een betaalbare vloer die de sfeer in je woning complimenteert? Kies dan voor een simpele laminaatvloer of laagpolig tapijt. Laminaat is in alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een vloer is die bij jouw woning past. Laagpolig tapijt voelt daarentegen weer extra warm aan en kan een behaaglijke uitstraling geven. Het voordeel van laminaat is dat het weer weinig onderhoud vraagt. Aan jou de keuze!

Natuurlijke uitstraling

Ben je dol op een natuurlijke uitstraling in huis en ben je op zoek naar een vloer die deze uitstraling complimenteert? Dan is een houten vloer een uitstekende keuze. Deze vloer vraagt wel om enig onderhoud, maar gaat ontzettend lang mee en bevat alle karakteristieke kenmerken van een echt natuurproduct. Een vloer om verliefd op te worden.

You may also like