Wil je van steigerbuizen je eigen meubels maken?


We zien ze tegenwoordig in super veel winkels en zelfs grote ketens: Meubels gemaakt van steigerbuizen. Je betaalt er soms grof geld voor en dat is echt zonde, want deze steigerhouten meubels kun je heel gemakkelijk zelf maken. Je hebt daarvoor een aantal dingen nodig, namelijk de steigerbuizen zelf, de buiskoppelingen van steigerpijp en natuurlijk steigerhout planken. Al deze onderdelen kun je in de webshop Steigerpijp.nl bestellen, en dat in diverse kleuren. Je kunt het meubel dus precies in de kleuren maken die je zelf het mooist vindt en die goed passen bij je huis. De buizen zelf bijvoorbeeld, kun je er kopen in gegalvaniseerd, gegalvaniseerd zwart en in aluminium. Het is maar net wat voor stijl je voor ogen hebt en hoe de rest van je interieur eruit ziet welke kleur je moet kiezen. Uiteraard zijn alle buiskoppelingen van steigerpijp verkrijgbaar in dezelfde kleuren zodat je ze kunt laten matchen. Als laatste kies je de kleur van de steigerhout planken voor in je meubel op maat. Deze hebben ze in maar liefst tien verschillende varianten, dus er zit er altijd eentje bij naar jouw smaak.

Steigerhouten meubels: Zelf maken of kopen?

Natuurlijk zijn er super veel winkels die dit soort meubels gemaakt van steigerbuizen verkopen, in allerlei formaten, maar als je echt iets unieks wilt dan maak je het natuurlijk zelf.  Niet alleen bespaar je dan geld doordat de materialen een stuk goedkoper zijn dan wanneer je een kant en klaar meubel zou kopen, maar je kunt er ook nog eens alle kanten mee op. Je kunt een meubel maken dat precies in dat ene, lastige hoekje past, of een boekenkast die exact achter de bank past. Als je zo’n exacte maat in gedachte hebt wordt het nu eenmaal lastig om deze in de winkel te vinden. In dat geval kun je dus beter de steigerbuizen, steigerhout planken en de buiskoppelingen zelf aanschaffen en een meubel op maat maken.

Steigerhout is oorspronkelijk vuren

Wist je dat toen deze trend net begon eigenlijk al deze meubels gemaakt waren van vurenhout? Dit is namelijk het typische steigerhout dat ze ook in de bouw gebruiken. Pas nu de trend al wat langer meegaat worden mensen steeds creatiever, vandaar dat ze in deze webshop ook allerlei andere soorten hout aanbieden. Daarmee kun jij precies die look creëren die jij mooi vindt, en die past bij de rest van je interieur. Je hebt dus veel meer keuze qua kleuren dan een paar jaar geleden. Misschien is dat de reden dat deze trend niet over lijkt te waaien, want hij gaat best al even mee! En als het aan deze webshop ligt komt daar voorlopig in ieder geval geen verandering in. Heb jij al een steigerhouten meubel in huis?

 

You may also like