make-over met een beperkt budget

Geef je woning een make-over met een beperkt budget


Word je niet meer vrolijk als je je woning binnenstapt? Kijk je telkens weer verveeld naar de verouderde meubelstukken en saaie kleuren aan de muur? Voelt je huis niet echt meer als thuis? Dan wordt het tijd voor een make-over! Hoogstwaarschijnlijk heb je zelf ook al een aantal keer bedacht dat het fijn zou zijn om je woning een flinke make-over te geven. Toch is dat niet altijd mogelijk. Een beperkt budget en te weinig tijd kunnen er samen voor zorgen dat er van jouw wensen niks terecht komt. Zonde eigenlijk! In de tussentijd voel je je helemaal niet meer op je gemak in huis en kan je niet meer genieten van het thuis komen. Daar moet toch een oplossing voor te vinden zijn! Gelukkig is die er ook. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om jouw woning met een beperkt budget een geheel andere uitstraling te geven.

Haal een pronkstuk in huis

Veel vrouwen klagen over de uitstraling van hun woning. Er hangt gewoon geen gezellige sfeer en dat maakt dat je je niet prettig voelt als je thuis komt. Je hebt echter ook niet de financiële middelen om de gehele woning op te knappen en allerlei nieuwe meubelstukken te plaatsen. Begin daarom met één pronkstuk van Sweetlivingshop.nl en haal daarmee de sfeer in huis. Je zal merken dat je door de juiste toevoeging veel meer geniet van een sfeervolle woning. Daarnaast is het een veel goedkopere oplossing dan het vervangen van al je meubels en woonaccessoires.

Wereldkaart

Maak de woning persoonlijker

Door de woning persoonlijker te maken, zal je merken dat je huis plotseling veel sfeervoller aanvoelt. Je hebt echt het gevoel dat je thuiskomt. Maar hoe doe je dat dan? Een woning persoonlijk maken is lastiger dan het klinkt. Het is niet enkel een kwestie van een paar foto’s ophangen. Je moet echt denken aan het verhaal achter de meubelstukken en accessoires. Zet bijvoorbeeld een oud erfstuk in de woonkamer of stal je verzameling beeldjes uit. Er zijn ontzettend veel dingen, die nu waarschijnlijk op zolder liggen te verstoffen, die bijdragen aan een persoonlijkere uitstraling van de woning. Ga dan ook eens zorgvuldig door je spullen en haal wat dingen naar de woonkamer. Zet ze op de kast of gebruik ze als pronkstuk in de kamer. Dit is een hele goedkope oplossing om in één klap te genieten van een sfeervol en persoonlijkere woning.

Steek wat extra aandacht in decoraties

Decoreren is misschien wel het leukste wat er is in een woning. Toch is dat niet voor iedereen weggelegd of wordt het gewoon vergeten. Toch maken decoraties een groot deel uit van het Nederlandse interieur. Bovendien zijn woonaccessoires helemaal niet zo duur, bekijk de website van Sweet Living Shop maar eens, hierdoor kan je met een beperkt budget extra veel sfeer in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van verschillende kussentjes, kaarsen, plaids, vazen en decoratieve borden.

Verkoop de spullen die je niet gebruikt

Een te volle woning kan er al snel voor zorgen dat deze onoverzichtelijk en te druk oogt. Hierdoor verlies je een hoop sfeer. Het is dan ook belangrijk om kritisch de kamer rond te kijken. Bedenk welke dingen je nooit gebruikt of enkel staan te verstoffen. Verkoop de spullen waar je eigenlijk niks meer mee hebt. Van dit geld kan je vervolgens weer nieuwe accessoires of meubelstukken kopen voor een goedkope make-over!

You may also like