Zes redenen waarom een schoorsteenveger zo belangrijk is


Heb jij thuis een kachel die is aangesloten op een schoorsteen? Dan is het ontzettend belangrijk om jouw schoorsteen regelmatig te laten vegen. Wij raden je aan dit minimaal één keer per jaar te doen, bij voorkeur vlak voor het begin van het stookseizoen. Toch zijn er veel mensen die hier geen aandacht aan besteden. Dit is een slechte zaak. Laat jij jouw schoorsteen ook vrijwel niet of nauwelijks vegen? Dan doe je er goed aan verder te lezen. Deze schoorsteenveger uit Enschede geeft jou hieronder namelijk zes redenen waarom een schoorsteenveger zo belangrijk is!

1. Kans op schoorsteenbrand kleiner

Door jouw schoorsteen minimaal één keer per jaar te laten vegen door een schoorsteenveger, verklein je de kans op een schoorsteenbrand. Roet en creosoot kunnen zich namelijk ophopen in de schoorsteenpijp. Indien deze goedjes een te hoge temperatuur bereiken, vatten ze vlam. Een schoorsteenbrand is dan het logische gevolg.

2. Zelf het dak niet op

Heb jij een hekel aan werken op hoogte? Dan is het zeker verstandig om het vegen van jouw schoorsteen uit te besteden. Sommige mensen proberen hun schoorsteen van onderuit te vegen, maar dit raden wij niet aan. Het beste resultaat wordt namelijk behaald wanneer de schoorsteen van boven wordt geveegd.

schoorsteen laten vegen

3. Gegarandeerd een schone schoorsteen

Ben jij geen professionele schoorsteenveger? Dan is de kans groot dat je niet over de benodigde gereedschappen beschikt om jouw schoorsteen goed te vegen. Wanneer je een schoorsteenveger inschakelt, hoef je hier niet bang voor te zijn. Hij beschikt namelijk over de modernste apparatuur, waardoor jouw schoorsteen goed schoon wordt.

4. Geen last van rook in huis

Indien jij jouw schoorsteen nooit veegt, kan roet, creosoot en andere rommel zich op gaan hopen. Hierdoor kan rook niet goed meer afgevoerd worden. In dat geval zoekt de rook een andere uitweg. De kans is groot dat de rook in jouw woning terechtkomt. Dit is niet het geval bij een schone schoorsteen.

5. Kans op koolstofmonoxidevergiftiging minimaal

Is jouw schoorsteen lange tijd niet geveegd? Dan is de kans op een koolstofmonoxidevergiftiging vele malen groter. Indien deze stof niet afgevoerd kan worden, kan het in jouw woonkamer terechtkomen. Wanneer jij een te grote hoeveelheid van deze stof inademt, loop je de kans om te sterven. Reden genoeg dus om jouw schoorsteen regelmatig te laten vegen door een schoorsteenveger!

6. Veilig jouw schoorsteen gebruiken

Een laatste reden om jouw schoorsteen te laten vegen, is dat jij veilig gebruik kunt maken van jouw schoorsteen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet bang te zijn voor een vogelnest op of in jouw rookkanaal. En laat dit nu net een ideale vestigingsplaats zijn voor veel vogels. Door jouw schoorsteen te laten vegen weet je zeker dat er geen nest op of in zit.

 

You may also like