Zijn horoscopen echt?

Zijn horoscopen echt?


Er zijn twee soorten mensen: mensen die horoscopen serieus nemen en mensen die erom lachten. Sommige lezen voortdurend hun horoscoop en zijn benieuwd of deze uitkomt.

Sommige nemen hun horoscoop heel serieus en gebruiken deze al leidraad bij het nemen van keuzes in het leven. Sommige hebben door een professionele astroloog hun geboortehoroscoop laten opstellen zodat ze weten wat het leven voor hen zal bieden en gebruiken deze bijvoorbeeld bij hun keuze van hun geliefde.

De meeste mensen beperken zich tot het lezen van hun daghoroscoop zodat ze weten wat ze van de dag mogen verwachten.

Wat voor een type horoscooplezer je ook bent. Je hebt je vast weleens afgevraagd hoe een horoscoop precies tot stand komt en of er een kern van waarheid in zit. In dit artikelen zullen we ingaan op deze vragen.

De geschiedenis achter de horoscoop

In het oude Babylonië baseerde astrologen hun voorspellingen op de bewegingen van de planeten in ons zonnestelsel. Dit in combinatie met de bewegingen van de maan en de zon. De veronderstelling was dat de bewegingen van de planeten invloed hebben op gebeurtenissen op aarde. De eerste astrologen waren actief in een tijd waarin de mensheid nog geloofde in Goden. Bij iedere planeet hoorde een God zoals Ishtar die Venus vertegenwoordigd, Nabu die Mercurius vertegenwoordigd, Sin de maangod en Shamash de zonnegod.

De geschiedenis achter de horoscoop

Zijn de voorspellingen echt?

Sommige mensen denken dat astrologen de voorspellingen in hun horoscopen uit hun duim zuigen. Dit is echter niet het geval. Astrologie is door de eeuwen heen geëvolueerd tot ware kunst. Door professionele astrologen worden de bewegingen van de planeten nauwkeurig in kaart gebracht vertaald naar potentiele gebeurtenissen hier op aarde.

Hoe worden horoscopen nauwkeurig gemaakt?

Iedereen weet zijn sterrenbeeld wel. De één is een Stier, de ander Leeuw, de ander een Weegschaal enz. Een sterrenbeeld is je zonneteken en is gekoppeld aan de stand van de zon op het moment dat je geboren werd.

Om meer diepgaande en nauwkeurige horoscopen te kunnen opstellen werken astrologen met je geboortehoroscoop. Bij je geboortehoroscoop wordt er gekeken naar de plaats waar je geboren werd. De plaats waar je geboren bent bepaalt namelijk je positie tegen over de zon, de maan en de planeten op het moment van je geboorte.

Bij het opstellen van je geboortehoroscoop wordt ook gekeken naar het exacte tijdstip van je geboorte. Dit is uiteraard veel nauwkeurig dan de gehele periode van 30 dagen waar men naar kijkt met een sterrenbeeld.

Astrologen kijken bij een persoonlijke horoscoop dus niet alleen naar je sterrenbeeld. Voor iedereen zijn tijdstip en plaats van geboorte immers uniek. Dit wordt dan niet je sterrenbeeld genoemd maar je teken. Je hebt meerdere tekens. Met je zonneteken kijken astrologen in welk huis je geplaatst kunt worden en de borden voor elk huis daarna. Door naar de positie van de planeten te kijken kunnen de aspecten van je diagram bekeken worden en bepaald worden of een dag, week, maand of jaar bepaalde uitdagingen met zich meebrengt of juist aspecten die in je voordeel werken.

Planetaire aspecten

De planetaire aspecten waarmee astrologen horoscopen opstellen zijn behoorlijk complex. Om het samen te vatten is het belangrijkste aspect dat er gekeken wordt naar een verband tussen de planeten op een bepaald moment in tijd.

Hierbij kijken astrologen of planeten, binnen de dierenriem, dezelfde graad in een grafiek innemen. Staan planeten in lijn met elkaar dan is deze verbinding harmonieus. Indien de planeten een aantal graden van elkaar afwijken dan kan dit juist gezien worden als meer uitdagend.

Indien planeten op de 0 graden as met elkaar in lijn liggen dan wordt dit gezien als de meest sterke conjunctie en de sterkste energie. Het sterkste uiterste is indien planeten op 180 graden van elkaar liggen; de oppositie.

Er is sprake van een vierkant indien planeten 90 graden uit elkaar liggen en dit weerspiegelt sterke tegenstrijdige energieën.

Een hoek van 120 graden wordt gezien als een driehoek wat staat voor een nuttige en makkelijke verbinding.

Wat als een horoscoop niet klopt?

Een horoscoop moet gezien worden als hulpmiddel in het leven en niet als voorspeller van het leven. Je hebt altijd je eigen lot in handen, dit wordt niet bepaald door hoe de sterren staan. Een horoscoop kan nuttig zijn voor het nemen van (belangrijke) beslissingen. Indien de sterren niet gunstig staan voor je financiën, bijvoorbeeld, dan kan het beter zijn om grote financiële beslissingen even uit te stellen. En indien de sterren gunstig staan voor je financiën dan kan dit het moment zijn om bijvoorbeeld die nieuwe auto, die je zo graag wilde, te gaan kopen. Het zegt bijvoorbeeld niets over je kansen om de loterij te gaan winnen.

Besef je dat de horoscopen die je leest in de bladen vrij algemeen van aard zijn door het karakter van dit type horoscopen; ze worden geschreven voor een sterrenbeeld. Dit zal altijd minder nauwkeurig zijn dan de horoscoop die een astroloog kan opstellen aan de hand van je geboortehoroscoop. Deze (algemene) daghoroscopen worden geschreven op de stand van de maan en de zon op dat moment. De maan wisselt iedere 2 tot 3 dagen van richting en heeft zodoende invloed op onze emoties en stemming. Bij het opstellen van een daghoroscoop wordt gekeken naar de standen van de maan en de zon.

Bij het opstellen van een jaarhoroscoop wordt gekeken naar grote bewegingen van de planeten. De banen die planeten zoals Mercurius, Mars en Venus gedurende het jaar zullen maken.

Samengevat: een horoscoop is geen voorspeller van je leven maar kan je helpen bij het maken van keuzes in het leven. Een geboortehoroscoop, opgesteld door een astroloog, is nauwkeuriger dan de algemene horoscoop gebaseerd op je sterrenbeeld.

You may also like