Italiaans design

Zo breng jij Italiaans design in jouw woning


Het Italiaanse design wordt steeds populairder in Nederland. Veel mensen kiezen ervoor om deze stijl op te nemen in hun interieur. Toch deinzen ook veel mensen ervoor terug, uit angst dat het niet bij hun overige meubels past en dat ze straks alles in de Italiaanse stijl moeten doorvoeren. Maar hoe breng je nu echt een stukje Italië in eigen huis? En past het overal bij? Wij zochten uit hoe we het Italiaanse design kunnen doorvoeren in elk interieur.

Past het Italiaanse design in elk interieur?

Bijzonder aan het Italiaanse design is dat de meubels, accesoires en verlichting zeer tijdloos zijn. Dit zien we bijvoorbeeld bij de lampen van Artemide, deze passen vrijwel bij elke setting. Op de een of andere manier klopt het plaatje altijd en dat is wat het Italiaanse design tevens zo bijzonder maakt. Zelfs grote meubels kunnen perfect gecombineerd worden met elke andere stijl. Gebruik deze gewoon als jouw Italiaanse pronkstuk en creëer een geheel andere sfeer in je woning.

artemide bureaulamp

-Italiaans design in de slaapkamer

Het Italiaanse design zien we vooral terug in de slaapkamer. Niet zo gek ook: we hechten immers steeds meer waarde aan hoe deze eruit ziet en we proberen hier zoveel mogelijk sfeer aan te brengen. Natuurlijk blijft je nachtrust het allerbelangrijkste, maar hoe vind je nu rust zonder de juiste sfeermakers. Italiaanse verlichting, zoals de lampen van Flos, kan hierbij helpen of je kunt het groots aanpakken en een bed in Italiaans design aanschaffen. Weet je niet goed hoe je de slaapkamer sfeervoller kunt maken? Zorg dat je dan enkel grote meubels plaatst. Gebruik zo min mogelijk kleine elementen om de focus op je grote meubels te leggen. Hierdoor creëer je niet alleen een serene omgeving, maar zorg je ook nog eens voor een ruimtelijker gevoel. Dit geldt overigens ook voor elke andere ruimte in je woning.

Flos hanglamp

Italiaans design in de tuin

We zien onze tuin steeds meer als verlengstuk van de woonkamer. Met de juiste tuinmeubels en decoraties kun je een geweldig plekje maken voor de zomerse dagen. In Nederland zien we dit jaar ook steeds meer tuinmeubels uit Italië terug. Deze meubels kenmerken zich door het bijzondere vlechtwerk en hoge kwaliteit. Dit in combinatie met het strakke design zorgt voor het perfecte meubel om meer sfeer aan te brengen in je tuin.

Waarom kiezen voor Italiaans design?

Mensen zijn gewoontedieren. We kiezen er dan ook sneller voor om bij onze oude en vertrouwde merken te blijven, zo ook als het gaat om ons interieur. Het is natuurlijk doodeng als je niet weet wat de kwaliteit is en hoe het gaat staan binnen je woning. Waarom zou je dan ook eigenlijk kiezen voor een Italiaans design? Allereerst zien we in de meubels en accessoires enorm veel passie terug, iets wat kenmerkend is voor de Italianen zelf. Door deze passie dragen zij enorm veel zorg bij het creëren van het perfecte product. Hierdoor zien we dat de meubels, accessoires en verlichtingssoorten beschikken over een enorm hoge kwaliteit. Als we dan ook nog eens het bijzondere en tijdloze design hierbij optellen, is onze keus al snel gemaakt.

You may also like