1 januari voornamens

Zó hou jij je goede voornemens vol!


Daar zij ze weer, de goede voornemens. Met een beetje geluk houd je die tot maart vol. Er zijn een hoop mensen die ze al niet meer hebben ‘omdat ze die toch niet volhouden’. Maar vanaf nu houd jij ze wel lang vol! En dat hoeft ook niet al te moeilijk te zijn. Met deze tips houd jij je niet alleen langer aan je goede voornemens, maar wordt de uitvoering ook wat leuker.

goede voornemers volhouden

1. Hou het lekker vaag

Dat klinkt misschien niet zo logisch. We hebben geleerd dat wanneer je doelen stelt, deze specifiek moeten zijn. Maar dat werkt bij je voornemens wat anders. 3 keer per week sporten? Hou liever een thema aan, zoals ‘gezonder leven’. Bij iets wat je precies kunt meten, gaat het sneller mis dan bij iets wat meer algemeen is. Specifieke voornemens geven je eerder een slecht gevoel dan een beter gevoel. Schreeuw je voornemens ook vooral niet van de daken, want volgens de Amerikaanse Dr. Oz, onder meer hoogleraar, geeft dat een gevoel dat je het al min of meer bereikt hebt en verdwijnt daardoor de motivatie om ermee door te gaan. Hou het lekker voor jezelf (en eventueel je vriendinnen).

2. De uitvoering is het doel

Dit hangt ook wel weer een beetje samen met de vorige tip. Neem je voor om meer fruit te eten, te gaan sporten of om je anders op te stellen, in plaats van zoveel kilo af te vallen, bijvoorbeeld. Sommige dingen heb je nu eenmaal niet altijd helemaal zelf in de hand. Dat je überhaupt gaat sporten of gezond gaat eten, is belangrijker dan een bepaald aantal kilo’s afvallen. Heb je een bedrijf, dan kun je je overigens ook van alles voornemen. Ben je zo’n ondernemer met voornemens? Misschien is relatiegeschenken bedrukken dan een goed idee, wanneer je bijvoorbeeld meer klanten of naamsbekendheid als voornemen hebt.

3. Vergelijk niet

Sociale media staan vol met allerlei succesverhalen, terwijl de niet-gehaalde doelen nergens te lezen zijn. We leven in een tijd waarin iedereen (online) wil laten zien hoe goed hij het doet en men zoekt daarvoor de waardering. Maar laat je zeker niet afremmen door een fanatieke hardloper die 10 kilometer in 3 kwartier heeft gelopen. Leuk voor hem of haar, maar iedereen heeft zijn eigen standaarden en doelen en dat is top.

4. Maak het leuk!

Wat het volhouden van je voornemens vooral eenvoudiger maakt, is wanneer het leuk is. Trommel je vriendinnen op om samen gezonde receptjes te zoeken en te maken of maak het sporten leuk met nieuwe gear. Wanneer je je (samen of alleen) opgeeft voor een sportevenement heb je bovendien iets om naartoe te werken én reden om sportkleding te shoppen. Misschien laat de organisatie van het event wel sportkleding bedrukken voor de deelnemers, zodat je iets tastbaars hebt om trots op te zijn, wanneer je het gehaald hebt. Zelf kleding shoppen? Bekijk hieronder waar je op moet letten voor de beste outfit om je in uit te sloven!

Sportkleding kan ook helpen bij het leuk maken van je voornemens. In een nieuwe outfit krijg je weer nieuwe energie en motivatie. Zorg er wel voor dat het past bij je garderobe (of kom juist met iets heel nieuws, natuurlijk). Ga na: wil je opvallen met felle kleuren en reflectie of ga je lekker back to basic? En last but not least: ga niet voor ‘te’. Alles waar ‘te’ voor staat, is niet goed, behalve natuurlijk ‘tevreden’. Te strak? No go. Te wijd? No go. Te lang, te kort en zo kun je nog wel even doorgaan. Weet hoever je kunt gaan en ga vooral na wat jij zelf wilt.

sportkleding

 

 

You may also like