Zo maak je je tuin lenteklaar!

Zo maak je je tuin lenteklaar!


Ah, heerlijk: de lentetijd. De dagen worden langer, de zon laat zich steeds vaker zien, de bomen krijgen weer bladeren en de temperaturen stijgen. Mensen lijken massaal vrolijker te worden als het lente wordt. Daarnaast krijgt men al snel de kriebels om aan de slag te gaan in huis. Lekker schoonmaken, opruimen en nieuwe spullen kopen. Dit is dan ook direct de perfecte gelegenheid om huis en tuin lenteklaar te maken! Maar hoe doe je dat? Hoe kan je de komende lente optimaal van jouw tuin genieten?

Vervang de tuinmeubels

Comfortabele tuinmeubels mogen uiteraard niet ontbreken. Zij bieden jou immers de mogelijkheid om optimaal van het voorjaarszonnetje te genieten. Hoewel je jouw tuinmeubels altijd heel goed onderhouden hebt, betekent dit niet dat ze het eeuwige leven hebben. Na verloop van tijd zijn alle tuinmeubels een keer aan vervanging toe. Doe dit bij voorkeur als de lente zich aandient, zodat je in het hoogseizoen van comfortabele meubels kunt genieten.

Wanneer je nieuwe tuinmeubels koopt, heb je direct keuze uit een heel breed assortiment. Kies je voor de standaard verstelbare stoelen en tuintafel? Of wil je dit keer iets wat meer luxe en comfort uitstraalt? Kies dan voor een prachtige loungeset voor de tuin. Het grootste voordeel van een loungeset is dat deze over een zeer lange levensduur beschikt. Bovendien is het heel eenvoudig om de uitstraling van de set te veranderen, zonder dat je gelijk nieuwe meubels hoeft te kopen. Zo is het heel leuk om enkel de loungekussens te veranderen. Kies voor een opvallende zomerse kleur en tover je loungeset om tot een ware eyecatcher!

Vervang de tuinmeubels

Maak schoon en ruim op!

Bijna iedere tuin wordt een beetje verwaarloosd tijdens de wintermaanden. Door de kou is het simpelweg niet prettig om in de tuin te werken. Nu we meer thuis zijn en het buiten aangenamer wordt, zie je dan ook dat mensen weer massaal in de tuin aan de slag gaan. Voordat je goed kunt zien wat er nog gedaan moet worden is het eerst belangrijk om op te ruimen.

Begin bij het snoeien van planten en bomen, maai het gras én maak de tuinmeubelen schoon. Bekijk tevens of er plantjes zijn die eigenlijk geen volgend seizoen meer aan kunnen. Verwijder deze uit de bakken of potten, zodat je een duidelijk overzicht krijgt.

Zodra alles opgeruimd is, kan je een lijstje gaan maken van dingen die verder nog gedaan moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van essentials voor in de tuin.

Draag zorg voor een goede parasol

Hoewel je deze dagen waarschijnlijk enkel nog geniet van het zonnetje, zal deze de komende tijd alleen maar in kracht gaan toenemen. Hierbij is het wel belangrijk dat je jezelf en je gezin goed kan beschermen. Daarom is een extra schaduwplekje wel zo prettig. Dit creëer je eenvoudig met het gebruik van een parasol. Kijk daarom je huidige parasol goed na. Is deze nog in goede staat, maar heeft hij wel een onderhoudsbeurt nodig? Geef hem dan een grondige schoonmaakbeurt voordat het warmste seizoen aanbreekt.

Is je huidige parasol echt aan vervanging toe? Neem dan vandaag nog een kijkje in een winkel of webshop. Rond het voorjaar wordt er vaak met hoge kortingen en leuke acties gestrooid. Zo kan je voor een relatief klein prijsje een mooie en functionele parasol op de kop tikken.

 Nieuwe accessoires

Heb je de gehele tuin onder handen genomen, maar voelt het toch nog alsof er iets ontbreekt? Dan zijn accessoires de perfecte manier om snel en eenvoudig meer sfeer in de tuin te krijgen. Kies voor een bijzondere pot, decoratiekussentjes, tuinbeeldjes of een mooie schaal. Tuinaccessoires hoeven helemaal niet veel te kosten. Je kunt ook samen met de kinderen eigen accessoires maken. Dit is niet alleen een leuk tijdverdrijf, maar maakt de tuin ook nog eens een stuk persoonlijker. Gebruik bijvoorbeeld een oude gieter of pot en tover deze om tot een prachtig kunstwerk. Op handige apps zoals Pinterest vind je hele leuke ideeën om creatief aan de slag te gaan. Zo maak je je tuin gezellig én lenteproof!

You may also like