Zo richt je jouw kantoor in

Zo richt je jouw kantoor in!


Sta je op het punt om een kantoor in te gaan richten? Of kan jouw kantoor wel wat verbetering gebruiken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je namelijk tips hoe je jouw kantoor het beste in kunt richten. Van ergonomische bureaustoelen tot aan voldoende licht. Je leest het hier!

Voorkom lichamelijke klachten

De mens is er niet voor gemaakt om heel de dag stil te zitten. Maar werk je op kantoor? Dan zal dit helaas toch het geval zijn. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je bureau en bureaustoel zo goed mogelijk is. Zorg dat je een ergonomische bureaustoelen aanschaft, zodat je ze kunt afstellen op de grootte van de medewerkers. Wil je het écht goed aanpakken? Ga dan voor zit sta bureaus. Dit zijn bureaus waar je achter kunt zitten maar ook kunt staan. Ze zijn in hoogte verstelbaar waardoor je kunt switchen tussen zitten en staan gedurende de dag. Dit zal ook voor hogere productiviteit zorgen. Het is namelijk een stuk beter voor je lichaam dan wanneer je de hele dag zit.

zit sta bureau

Een goed kantoor is voorzien van voldoende daglicht. Je hebt daglicht nodig om productief te zijn. En een kantoor met enkel kunstmatig licht zal dan ook niet goed zijn voor de algehele productiviteit. Daglicht is gezond en je wilt dat je werknemers gezond blijven. Het kantoor voorzien van voldoende ramen is dan ook geen overbodige luxe.

Flexplekken

Veel kantoren beschikken tegenwoordig over flexplekken. En dat is niet zomaar. Met flexplekken bied je werknemers de mogelijkheid om hun huidige werkplek eens te verlaten om op een nieuw plekje aan de slag te gaan. Daarnaast kunnen op deze plekken mensen werken die maar tijdelijk op kantoor zijn en niet hun eigen werkplek hebben.

Veel groen in het kantoor

Duurzamer en gezonder leven is vandaag de dag voor veel mensen erg belangrijk. En daarom is het aan te raden om hier rekening mee te houden bij het inrichten van je kantoor. Plaats dan ook vooral wat meer groen. Denk aan een aantal kantoorplanten of groene wanden. Op deze manier creëer je een betere sfeer én zal de lucht beter gezuiverd worden.

Goede verlichting

Je wilt jouw kantoor ook het liefst van goede voorlichting voorzien. Felle lampen zoals TL balken zijn absoluut af te raden. Het is simpelweg niet fijn om heel de dag in dit soort felle verlichting te werken. En daardoor zal men al snel minder productief worden. Zorg daarom voor verlichting wat beter te dimmen is. Dit komt de sfeer ten goede en zal daardoor ook voor een betere productiviteit zorgen

Het gebruik van kleuren

Maar welke kleuren kun je nu het beste gebruiken? Natuurlijk kun je de kleuren van je huisstijl terug laten komen. Maar er zijn nog meer kleuren die een kantoor vrolijker kunnen laten ogen. Veel kantoren zijn namelijk grijs met wit, maar dit is voor veel mensen een beetje saai. Het gebruik van deze kleuren als basis is natuurlijk geen probleem. Maar we raden je wel aan om ook zeker gebruik te maken van felle kleuren.

You may also like