Zo til jij veilig je wasmachine naar boven


Zo til jij veilig je wasmachine naar boven

Dat de wasmachines niet meer zo zwaar zijn als een jaar of 15 geleden, is al een hele vooruitgang. Voor wie ze nog kent, de oude wasmachines van Miele met een blok beton van soms wel 30 kilo om stabiel te kunnen blijven staan, zijn tegenwoordig natuurlijk allang niet meer te koop. Toch waren deze apparaten wel enorm sterk en zien we ze vooral bij veel ouderen nog altijd op zolder staan en draaien ze er met veel plezier hun wasjes mee. Toch is en blijft het tillen van een wasmachine een uitdaging, ook wanneer het om een nieuwe Bosch gaat van 25 kilo. Gelukkig zijn er een aantal tips, die het je een stuk makkelijker maken.

Waarom is veilig tillen zo belangrijk?

Het zou eigenlijk overbodig moeten zijn, maar toch zien we dat veel mensen hun wasmachine of andere apparaten die zwaar zijn, allesbehalve veilig naar boven tillen. We staan er niet altijd bij stil, maar het verkeerd tillen van een wasmachine kan zorgen voor de grootste mogelijke ongelukken. Stel je voor dat je er samen met iemand één naar boven tilt en je valt. Ook kan de wasmachine beschadigd raken of kun je je vertillen. Reden genoeg dus om te zorgen dat dit op een veilige manier gebeurt. Hoe je dit doet, vertellen we je nu.

Schakel een bedrijf in

De meeste bedrijven waarbij je tegenwoordig een nieuwe wasmachine koopt, bieden je ook de mogelijkheid om de oude mee te nemen. Nu snappen we heel goed dat dit bij een verhuizing net even anders werkt, maar is het ook dan verstandig om hulp bij een wasmachine verhuizen in te schakelen? Vaak heb je wel meer spullen die van A naar B moeten, dus waarom het jezelf niet gewoon wat gemakkelijker maken? Een verhuisbedrijf weet namelijk precies hoe ze dit het beste kunnen doen en hebben voor je het weet de wasmachine op de juiste plek staan.

Bereid je goed voor

Toch liever zelf doen? Dat kan natuurlijk ook. Voordat je begint met het tillen van de wasmachine, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Neem even de tijd om na te denken over de specifieke stappen die je moet nemen en zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt binnen handbereik hebt. Denk hierbij aan extra hulp, speciale banden of andere hulpmiddelen om het tillen te vergemakkelijken. Vooral als je een trap met een vervelende bocht moet zien op te komen, kun je het best even een minuut of 10 overleggen, dan dat je zonder na te denken direct de trap opstengelt.

Til met de juiste techniek

Om blessures te voorkomen is het belangrijk om de juiste manier van tillen te gebruiken. Buig altijd door je knieën en houd je rug recht tijdens het tillen van de wasmachine. Probeer niet te draaien terwijl je tilt, maar beweeg in één vloeiende beweging. Laat ook altijd je benen het werk doen en vermijdt overbelasting van je rug. Gelukkig leven we tegenwoordig in een digitaal tijdperk en kun je dus ook gewoon even YouTube raadplegen voor wat tips. 

You may also like