Zo vind je jouw droom trouwjurk dankzij 4 simpele tips! 


Eindelijk is het zover! Dé dag waar je als klein meisje al wekenlang over kon dromen zal binnenkort aanbreken: jouw trouwdag. Daarbij is echter ook het volgende dilemma ontstaan: de zoektocht naar de perfecte trouwjurk. Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de hele bruiloft. De jurk die jou het gevoel geeft dat de dag van jou is, dat je nog nooit zo mooi als nu bent geweest. Er is echter één probleem: je weet niet zo goed wat je precies wilt. Je wilt de perfecte jurk, maar waar begin je dan? Waar moet je op letten als je op trouwjurken jacht gaat? Wij geven 4 handige tips om binnen mum van tijd jouw droomjurk te vinden!

1.         Kies voor een jurk die bij jou past

Dit klinkt misschien als een voor de hand liggende tip, maar het zal je verbazen hoeveel vrouwen dit vergeten. Soms worden ze door druk van hun familie en vrienden overgehaald om toch voor een andere jurk te kiezen en hebben ze hier later enorm veel spijt van. Al vindt iedereen een bepaalde jurk ontzettend mooi bij jou staan, als jij je er niet prettig in voelt, moet je deze zeker niet kiezen. Het is immers niet de bedoeling dat je ‘verkleed’ gaat.

Vaak vertellen bruidjes dat ze bij het aantrekken van de jurk direct wisten dat dit de perfecte jurk was. Meestal weet je zelf heel goed of een jurk bij jou past. Noem het intuïtie, gevoel of verstand, je voelt het. Zodra jij straalt in een jurk, heb je je doel al bereikt.

2.         Denk aan het jaargetijde

Natuurlijk is het ook belangrijk dat jij je comfortabel in je jurk kunt voelen. Daarom is het verstandig om ook bij het jaargetijde stil te staan. In de zomer zijn cocktailjurken bijvoorbeeld ideaal als een lange jurk van jou niet direct hoeft. Daarnaast kan je ook voor dunnere stofjes en mouwloze jurken kiezen. In de winter is juist een dikke stof of lange mouwen een aanrader. Zo weet je zeker dat je het niet te warm of te koud hebt op jouw grote dag.

cocktailjurk

bron: jjshouse

3.         De perfecte kleur

Traditioneel gezien denken we bij trouwjurken al gauw aan wit. Tegenwoordig beschik je echter over een heel scala aan kleuren en wordt er minder waarde aan de witte kleur gehecht. Ook als je wél voor wit wilt gaan, heb je nog steeds keuze uit enorm veel verschillende kleuren wit. Hoe maak je dan nog de juiste keuze?

De perfecte kleur baseer je voornamelijk op je eigen smaak, maar ook op de huidskleur. Zo is parelwit een prachtige kleur voor een dame met een donkere huidskleur, maar kan je met een lichte huidskleur juist beter kiezen voor ivoor. In een bruidswinkel kunnen ze jou advies verschaffen over de kleur die het beste bij jou past.

4.         Neem vrienden en familie mee

Zodra je trouwjurken gaat passen is het fijn als er vrienden en familie met je mee gaan. Zo kunnen ze je niet alleen adviseren, maar ook eerlijk vertellen wat ze van een jurk vinden. Natuurlijk moet je nooit volledig op hun smaak af gaan, maar hoe anderen op jouw jurk reageren, zegt al heel veel over hoe deze jou staat. Bovendien is het ook nog eens fijn om je dierbaren bij dit belangrijke moment te betrekken.

You may also like