fotobehang bloemen

Zo vind je gemakkelijk de behang verzorging die je nodig hebt


Behang is niet meer weg te denken uit de woontrends van dit jaar. Eigenlijk is behang nooit helemaal weggeweest, maar de afgelopen jaren zien we een duidelijke stijging in populariteit en vraag naar deze wandbekleding. Dit komt voornamelijk ook omdat retro stijlen weer helemaal in zijn. Natuurlijk zorgt niet alleen de populariteit van deze woontrends voor de grote vraag naar behang, ook de talloze voordelen mogen niet vergeten worden. Inmiddels zijn er enorm veel verschillende soorten verkrijgbaar en dat maakt de keuze voor behang des te lastiger. Op Behangexpert.nl zie je al zeer snel hoeveel mogelijkheden er eigenlijk zijn. Maar hoe kies je dan de juiste behang verzorging uit? In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende soorten behang, zodat je een beetje een idee krijgt waar je op moet letten bij de aanschaf hiervan. Lees je mee?

Wanneer kies je voor vliesbehang?

Vliesbehang is de laatste jaren enorm in de trek. Dit behang is enorm gemakkelijk aan te brengen en is daardoor een populaire keus onder de jongere generatie, die minder ervaring en kennis hebben als het gaat om behangen. Je kunt de lijm direct op de muur aanbrengen en vervolgens het behang plaatsen. Bovendien is het ook nog eens zeer gemakkelijk te verwijderen en hoeft er bij vliesbehang geen stoommachine aan te pas te komen. Zeker als je van jezelf weet dat je om de paar jaren graag wat vernieuwing brengt in je woning is vliesbehang een prima keuze.

Papierbehang, een oude bekende

Vrijwel iedereen is wel bekend met de karakteristieke uitstraling van papierbehang. De kans is groot dat dit behang ook aanwezig was in het huis waarin je opgroeide. Dit behang is, zoals de naam al doet vermoeden, volledig gemaakt van papier. Hierdoor is het makkelijk op te plakken en te verwijderen. Papierbehang komt voornamelijk goed tot zijn recht in slaapkamers, omdat hier minder intensief in geleefd wordt. In de woonkamer is de kans groot dat het behang snel beschadigd en dat is uiteraard zonde.

Acrylbehang: een milieubewust alternatief

Niet veel mensen weten dat er ook een zeer duurzaam behangsoort bestaat. Acrylbehang is speciaal ontwikkelt om het milieu zo min mogelijk te belasten. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld vinyl- of glasvezelbehang. Ook is acrylbehang enorm goed in het behouden van kleur, waar andere behangsoorten sneller vervagen. Dit maakt het een goed alternatief voor niet alleen milieubewuste mensen, maar ook mensen die minder snel hun behang willen vervangen wegens kleurverlies.

Glasvezelbehang

Als je niet zo’n fan bent van veranderingen en het behang liever een tijd laat zitten is glasvezelbehang een prima optie. Glasvezelbehang wordt gemaakt van verweven glasvezels. Dit behang is enorm sterk en daardoor uitstekend geschikt voor het behangen van slecht pleisterwerk of muren met scheuren.  Wel is het belangrijk om te weten dat glasvezelbehang niet in allerlei leuke prints of kleuren verkrijgbaar is. Je kunt hem enkel in het wit kopen. Het is echter wel mogelijk om het behang gemakkelijk zelf een kleur te geven. Dit behang wordt vaak gekozen in oude en verweerde woningen. Je maakt de muren zo een stuk prettiger om naar te kijken en met een kleurtje op het behang geef je de woning een geheel nieuwe dimensie.

You may also like